Kæmpe nedlukning kan ramme: Udsigt til omfattende skole- og daginstitutionslukning i Kolding

Myndighederne lukker skoler og daginstitutioner i Kolding. Årsagen er det meget høje smittetryk.

Opdateres: TV Syd arbejder på at få JydskeVestkystens oplysninger bekræftet. Styrelsen for Patientsikkerhed siger til TV SYD, at der kommer yderligere oplysninger fra dem i løbet af fredag formiddag, men at de ikke ønsker at uddybe yderligere før.

Ifølge JydskeVestkysten skal Kolding Kommune lukke alle kommunale og private skoler og daginstitutioner indenfor postnummeret 6000.

Det drejer sig om 15 skoler og 28 daginstitutioner, skriver JydskeVestkysten.

Lukningen sker på baggrund af de høje smittetal i Kolding og at en stor del af de smittede er smittede med den britiske variant B117, der smitter hurtigere end den, der er fremherskende.

Torsdag lukkede kommunen to skoler og otte dagsinstitutioner. Det skete efter, at kommunen har registreret 199 smittede med coronavirus. For halvanden uge siden var det tal på 50. 

Det betyder, at per 100.000 indbyggere er der 214 smittetilfælde. Det er landets næsthøjeste incidenstal og kun overgået af Ishøj Kommune, som torsdag lå på et incidenstal på 219.

Smitten kommer ifølge borgmester Jørn Pedersen (V) fra et smitteudbrud på to skoler. 

Mobile teststeder i weekenden

Kolding får i weekenden besøg af flere mobiletestenheder, så du kan blive testet for covid-19.

Allerede fredag er testbilen på besøg på Brændkjærskolen, mens der vil være flere testbiler i kommunen henover weekenden.

I weekenden er alle bilerne med PCR-test - det vil sige den testform, hvor du testes gennem halsen.

Flere steder i næste uge tilbydes der også kviktest - det er den test, der foretages gennem næsen. Se oversigten over alle stederne i Kolding her: 

Husk mundbind og dit gule sygesikring, hvis du besøger testbilerne for at blive testet.

mobile teststeder i Kolding i weekenden
Foto: Kolding Kommune