Kolding har det sjette højeste smittetal i landet

Smitten stiger i samtlige kommuner i det syd- og sønderjyske, viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Igen i dag stiger smittetallene i Syd- og Sønderjylland. 

340 personer er testet positive inden for den seneste uge. Det står i kontrast til gårsdagens 257 smittede. 

Faktisk oplever samtlige kommuner i regionen stigende smittetal. Selv på Fanø er der fundet et enkelt tilfælde. Det er en måned siden, at man havde det sidst på øen.

Højeste smitte i Kolding 

I går kunne Kolding Kommune se en fordobling af smittetallene på seks dage. Den tendens fortsætter i dag med 22 flere smittetilfælde sammenlignet med gårsdagens tal.

Derfor er Kolding Kommune nu den kommune med det sjette højeste incidenstal i hele landet. Det lyder i dag på 101,1 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. 

Kigger man lidt længere ned ad listen, er Tønder Kommune på 16. pladsen med fire flere smittetilfælde siden i går. Det giver en incidens på 62,2.

Også i Vejle Kommune er smitten på vej op med 16 flere smittetilfælde i forhold til gårsdagens tal til et samlet antal smittede over en uge på 54 og et incidenstal på 45,9. 

Ikke en god udvikling

For anden dag i streg er antallet af smittede på landsplan over 500. Siden i går er der fundet 689 smittede, og det er ikke en god udvikling, siger Troels Petersen til Ritzau. 

Han er lektor i partikelfysik ved Niels Bohr Instituttet og medlem af Statens Serum Instituts ekspertudvalg for modellering af covid-19. 

Han fremhæver, at udviklingen skyldes, at den mere smitsomme Delta-variant har overtaget.

- Det fortæller os, at vi helt sikkert er på vej op desværre med en foruroligende hastighed, siger han til Ritzau.

- Heldigvis dog i et samfund, der er mestendels vaccineret. Så vi er også nogle, der kan tåle det. Men det er ikke en god udvikling, siger han.