Kolding Kommune anbefaler test af børn helt ned til et år

Efter voldsomt udbrud af den engelske coronavariant B117 i Kolding skal de mindste nu også coronatestes.

Opdateres.

Efter et voldsomt udbrud af coronasmitte på skoler og daginstitutioner i Kolding så anbefaler kommunen, at børn ned til et år nu også jævnligt testes. Det siger kommunens børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson til TV2 News. 

Det skyldes, at smitten med covid-19 i kommunen er steget voldsomt den seneste uge.

Det er især på kommunens skoler og i daginstitutioner, at smitten har bredt sig.

De seneste tre uger er incidenstallet - antallet af smittede pr. 100.000 indbygger - i kommunen mere end seksdoblet, og ifølge myndighederne er størstedelen af tilfældene smittet med den britiske coronamutation B117.

Kommunen har det næsthøjeste antal smittede per 100.000 indbygger.

- Vi har måtte konstatere, at smitten har bredt sig til flere daginstitutioner. Man kan vælge om børnene skal lade sig teste i hals eller næse, og det er en frivillig opfordring. Det er grænseoverskridende for forældre, og vi ved, det er en udfordring for dem, der skal teste, siger børne, uddannelse- og arbejdsmarkedsdirektør Michael Petterson i Kolding Kommune til TV 2 News.

Sådan er anbefalinger ved test af børn

Ifølge coronaprover.dk skal man kontakte sin praktiserende læge, hvis barnet er under to år og skal testes, som så henviser barnet til test.

Hvis dit barn er over to år, føler sig rask, og du ikke har behov for at konsultere med en læge, kan du booke tid til test af dit barn på coronaprover.dk.

For børn i alderen 2-14 år kan du som forældre bestille tid på coronaprover.dk ved at logge ind med dit eget NemID.

Unge på 15 år eller derover skal anvende eget NemID til at bestille tid til test.

Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om, hvordan du skal forholde dig, hvis dit barn har symptomer på covid-19 eller har covid-19.