Kommune indfører lokale coronatiltag

Kommunen har torsdag nået et incidenstal på over 500 smittede per 100.000 indbygger.

Tønder, Aabenraa, Fanø og Sønderborg Kommuner har alle indenfor de seneste ti dage indført coronatiltag efter høje smittetal. 

I dag meddeler Haderslev Kommune, at dagens smittetal er så høje, at man vil gøre det samme. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er af Sundhedsstyrelsen anbefalet at igangsætte en række tiltag særligt på skole- og dagtilbudsområdet, når incidenstallet i en kommune overstiger 400 smittede per 100.000 indbygger. 

Grænsen på de 400 passerede Haderslev Kommune for tre dage siden. I dag lyder incidenstallet på 504,4 smittede per 100.000 indbygger, og samtidig er antallet af nysmittede på 31. Det får nu kommunen til at reagere. 

- Det gør vi, fordi vi igennem en længere periode har set en støt stigende smitte i kommunen, og der er indført nogle grænser, hvor det anbefales, at man igangsætter nogle tiltag. I dag er vi for første gang over den grænse, der hedder 400 incidenstal og 20 nysmittede, forklarer direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev Kommune, Rolf Dalsgaard Johansen.

Sådan ser anbefalingerne ud ved høj lokal smitte

Netop på skole- og dagtilbud er de ansatte i gang med at orientere forældre og planlægge tiltagene, der blandt andet indebærer opdeling af børn i små grupper, at undgå sociale arrangementer på tværs af klasser og grupper, men også holde afstand mellem forældre og personale. 

- Det var også det, vi gjorde sidste gang, så det er nogle tiltag, institutionerne godt kender. Derudover er der jo de tiltag, vi kender som afstand og håndhygiejne, siger han.

Kommunen anbefaler alle dens borgere at lade sig vaccinere og blive testet. Ifølge direktøren kan der gå længe, før man kommer til at ændre på tiltagene. Det kræver, at kommunens incidenstal er under 400 per 100.000 indbyggere i en uge. 

- Det er ikke noget, der lige kommer til at ske foreløbig, siger han.