Kommune tilbyder vaccine uden tidsbestilling

Borgere i Horsens Kommune, som er blevet inviteret til vaccination mod covid-19, men endnu ikke har fået det første stik, kan nu smøge ærmet op og få det første vaccinestik uden at bestille tid.

Der er påbegyndt vaccination af 545.467 borgere i de 14 kommuner, TV SYD dækker. Det viser dagens vaccineopgørelse fra Statens Serum Institut.

I Horsens Kommune har 63 procent af borgerne modtaget første vaccinestik, men det tal kan blive højere, mener Jes Svenninggaard, der er direktør på velfærds- og sundhedsområdet i kommunen.

Derfor tilbyder Horsens Kommune nu, at borgere, som endnu ikke har påbegyndt deres vaccination, kan lægge vejen forbi tre udvalgte steder i kommunen for at få et stik – uden at bestille tid.

- Vi kan se, at der er grupper i vaccineprogrammet, som ikke responderer og dermed ikke er så flittige til at booke tid til vaccination. Det drejer sig primært om de unge, borgere med mellemøstlig herkomst og borgere med østeuropæisk oprindelse, siger han.

Her kan du blive vaccineret uden tidsbestilling:

Det er tre såkaldte pop-up vaccinesteder, som tager imod borgere, der endnu ikke har påbegyndt deres vaccination mod covid-19, men som er blevet inviteret til at lade sig vaccinere.

Derfor kan man møde op mellem klokken 10 og 14 på følgende dage og steder:


  • 19. juli: Fængslet, Fussingvej, 8700 Horsens


  • 22. juli: Brædstruphallen, Skovvejen 29C, 8740 Brædstrup


  • 23. juli: Sundparkhallen, Hybenvej 8, 8700 Horsens


Der vil være mulighed for at få andet vaccinestik samme tid og sted fire uger senere.


Kilde: Horsens Kommune

Ledige tider

I både Region Midtjylland, som Horsens Kommune tilhører, og Region Syddanmark har foreløbigt alle grupper i den oprindelige vaccineplan fået invitation til vaccination.

Ifølge regionerne har de det til fælles, at der er mange ledige tider, som mangler at blive booket, så vaccinerne ikke går til spilde, og derfor er opfordringen også klar fra Jes Svenninggaard:

- Vi tror, der kan være barrierer ved at bestille tid til vaccination. Dels sproglige udfordringer, men også at respondere på posten fra e-boks. Vi taler om, at det er cirka hver tredje unge i Horsens Kommune, der ikke har responderet inden for 14 dage efter modtagelsen. Men nu fjerner vi barriererne, så mød op og bidrag til ens egen tryghed, men også til fællesskabet, siger han.

Fanø har givet første vaccinestik til 73 procent af øboerne, mens Hedensted og Sønderborg indtager andenpladsen med 67 procent af deres borgere, som har påbegyndt vaccination. 

Højeste smittede i mere end en måned

Mens flere og flere borgere smøger ærmerne op og lader sig vaccinere, så stiger smitten med covid-19 også.

Kolding Kommune topper stadig listen i Syd- og Sønderjylland med flest nye smittede over de seneste syv døgn. Incidenstallet i kommunen ligger på 143, og det får kommunen ind på en sjetteplads over højeste incidenstal på landsplan.

Der er det seneste døgn registreret 1202 nye smittetilfælde på landsplan, og det er det højeste siden midten af maj.