Kommuner henter og bringer borgere til vaccination

Nu tilbyder kommuner at hente borgere, der ikke selv kan komme hen til vaccinationscentret.

Opdatering: Artiklen er opdateret med oversigt over, hvilke kommuner der er i gang med at planlægge transport af borgere, der ikke selv kan komme til det nærmeste vaccinationscenter.

Først var det borgere på plejehjem, der blev tilbudt en vaccination. Og nu er turen kommet til de ældre, der modtager pleje i eget hjem. 

Nogle af dem kan dog ikke selv komme til det nærmeste vaccinationscenter, og derfor begynder flere kommuner i denne uge at tilbyde borgerne at hente dem fra deres hjem for at køre dem til et af de midlertidige vaccinationssteder.

Det gælder ifølge TV SYDs oplysninger kommunerne Billund, Vejen, Fanø, Varde, Esbjerg, Fredericia, Vejle, Hedensted, Kolding og Aabenraa. De resterende kommuner er i gang med planlægningen af at gøre det samme.

De midlertidige vaccinationssteder er et supplement til de seks faste vaccinationscentre i Syd- og Sønderjylland.

Her ligger de faste vaccinationscentre

I Esbjerg Kommune er der cirka 1.200 borgere, der modtager pleje i deres eget hjem. Ud af dem er der 380, der ikke selv kan komme til vaccinationscentrene.

- Vi har været i kontakt med dem alle for at høre, om de selv kan transportere sig. Det er borgere, der bruger kørestol og som ikke selv kan transportere sig ud på testcentret i Esbjerg, siger Arne Nikolajsen, der er sundhedsdirektør i Esbjerg Kommune.

Derfor vil personale fra hjemmeplejen fra onsdag til fredag tage ud og hente borgerne i deres hjem og køre dem til et af de tre midlertidige vaccinationssteder i kommunen.

Onsdag er det plejecentret Skovbocentret i Esbjerg, torsdag sker det på Ribe Fritidscenter, og fredag er det Bramming Kultur- og Fritidscenter.

Efter planen har størstedelen af de 380 borgere dermed fået det første af to stik på fredag.

quote

De ser vaccinen som en mulighed for, at hverdagen bliver mere lys

Charlotte Gjørup, sundheds- og ældrechef, Horsens Kommune

En mere lys hverdag

I Horsens Kommune er man allerede i fuld gang med det arbejde, som Esbjerg Kommune starter på onsdag.

- Vores borgere er meget taknemmelige og glade for at få hjælp til at blive vaccineret, fordi de ser vaccinen som en mulighed for, at hverdagen bliver mere lys, siger Charlotte Gjørup, sundheds- og ældrechef i Horsens Kommune.

Kommunerne er løbende i gang med at få kontakt til de borgere, der skal tilbydes vaccinen. Man får besked via e-boks eller brev, når det er ens tur til at blive tilbudt en vaccination. Borgere, der ikke modtager invitation til vaccination i denne omgang, får tilbud om vaccination senere ifølge den prioritering, som Sundhedsstyrelsen har fastlagt.