Kræftens Bekæmpelse om smitte på hospital: - Det bekymrer os

Under hele coronaepidemien har Kræftens Bekæmpelse hørt fra patienter, som har været bekymrede både før og under indlæggelse.

Kræftens Bekæmpelse er bekymrede over, at patienter bliver smittet med covid-19 under indlæggelser.

Det siger afdelingschef for Patient- og Pårørendestøtte, Pernille Slebsager, efter at TV SYD har dokumenteret 19 tilfælde siden 1. marts i år, hvor patienter er blevet smittet med covid-19 i forbindelse med indlæggelser på hospitaler i Region Syddanmark.

- Det er simpelthen ikke meningen, at man skal smittes med corona, når man er indlagt til behandling, hvad end det er behandling for kræft eller behandling for en anden sygdom.

quote

Opgaven er nu, at hygiejnen er så skarpt skåret på hospitalerne, at vi ikke risikerer at komme i situationer, hvor vores patienter bliver smittet under indlæggelse. Det er jo helt afgørende.

Hans Jørgen Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi, SDU

Patienter ønsker tryghed

Hos Kræftens Bekæmpelse har de gennem hele coronaepidemien fået henvendelser fra patienter, der har undret sig over at møde personale, som ikke bar mundbind eller visir. 

Det er der dog ændret på nu, hvor sundhedspersonale siden 28. september har skullet bære mundbind ved tæt kontakt med patienter. 

- Det skaber en ekstra tryghed, når man har et mundbind på udover afstand og håndhygiejne og så videre, som selvfølgelig stadigvæk skal efterleves, lyder det fra Pernille Slebsager fra Kræftens Bekæmpelse.

Hun møder opbakning fra professor i mikrobiologi ved Syddansk Universitet, Hans Jørgen Kolmos, der har svært ved at konkludere, om 19 smittetilfælde er mange. Han siger dog, at hospitalerne nu skal analysere fejlene, så de kan undgå flere uønskede smittetilfælde.

- Opgaven er nu, at hygiejnen er så skarpt skåret på hospitalerne, at vi ikke risikerer at komme i situationer, hvor vores patienter bliver smittet under indlæggelse. Det er jo helt afgørende.