TV der bevæger dig

COVID-19

Politiet har oplevet hele døgn uden et eneste indbrud under coronakrisen

Antallet af anmeldelser for vold er næsten halveret, siden samfundet lukkede ned i midten af marts. Indbrud og tyverier er også faldet markant, viser tal fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

Det har haft en stor effekt på kriminaliteten i Syd- og Sønderjylland, at nattelivet er lukket ned, og at langt flere borgere lige nu er hjemme i dagtimerne.

Ifølge en opgørelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi for perioden fra 13. marts til den 30. april er der kommet langt færre anmeldelser sammenlignet med samme periode sidste år.

Vi har haft døgn, hvor der slet ikke har været begået indbrud i hele politikredsen.

Jørn Meyer, politidirektør, Syd- og Sønderjyllands Politi

- Det er en positiv effekt af coronakrisen, at trygheden er øget markant. Borgerne oplever færre indbrud, mindre vold og færre tyverier. Vi har haft døgn, hvor der slet ikke har været begået indbrud i hele politikredsen, fortæller Jørn Meyer, politidirektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiet vurderer selv, at de lukkede værtshuse og diskoteker har været med til at mindske voldsepisoderne i nattelivet.

Samtidig har de mange hjemmearbejdspladser forringet indbrudstyvenes arbejdsvilkår. Fordi risikoen for at blive opdaget er steget.

Heller ikke tricktyvene har haft meget held med sig den seneste tid, hvor der er ekstra stor fokus på at holde afstand.

Kriminalitet13. marts–30. april 201913. marts–30. april 2020 Tilbagegang
Indbrud i beboelse391245-37,3 %
Tyveri fra borger297204-31,3 %
Vold15182-45,7 %
Mest sete på tvsyd.dk
Resten af Danmark