TV der bevæger dig

COVID-19

Lærere takker forældre for deres indsats

I snart tre uger har landets skoleelever lavet opgaveløsninger ved spisebordet derhjemme. Det kræver koncentration fra eleverne, men to lærere fra Kolding takker nu også forældrene.

Sandie Andersen og Cirkeline Nygaard deler påskeæg og et lille brev ud til deres elever, mens forældrene får et stort tak med på vejen. Foto: Line Sahl

- Vi savner vores elever rigtig meget. Vi kan jo ikke komme udenom, at de er en stor del af vores hverdag, siger Cirkeline Nygaard.

Hun og Sandie Andersen er lærere for 1. og 3. klasse på Sct. Michaels Skolen i Kolding. Fredag pakkede de to bilen med påskeæg.

Køreturen gik til Kolding, Vamdrup og Lunderskov for at aflevere et påskeæg og et lille brev på elevernes hjemmeadresser.

Det var ikke kun eleverne, de to lærere havde tænkt på.

- Vi vil sige tak til forældrene. De har også ydet en stor indsats, for de har måske også haft et arbejde, de skulle passe samtidig med at hjælpe eleverne. Det kan godt ske, at vi har haft eleverne i røret, men det er stadigvæk mor og far, som skal bruge tid på at pege i bogen, siger Sandie Andersen.

Læs også Drop lektierne lidt: Mette kører rundt og vinker til sine elever

Lærerforening imponeret

Hos Danmarks Lærerforening har formanden for undervisningsudvalget, Regitze Flannov, respekt for forældrenes håndtering af hjemmeskolingen.

- Jeg er voldsomt imponeret over den ildhu, alle er gået til opgaven med – så pludselige og stor en omvæltning, siger hun til TV SYD.

Hun kommer også med gode råd til familier, der synes, det kan være svært at få fuldtidsarbejde og skoleundervisning til at gå op i en højere enhed.

- Det er rigtig godt at få lavet en form for skema over dagen. Så er der noget normalitet og noget genkendeligt for børnene. Lav skolearbejde, og hold også nogle gode pauser. Og så vil jeg i øvrigt anbefale, at man laver nogle dejlige ting sammen i familien. Der er meget lærdom i at lave mad og gøre praktiske ting sammen, siger formanden.

Mest sete på tvsyd.dk