TV der bevæger dig

COVID-19

Lego-familiens pengetank fordobler overskud

Dobbelt op i 2019-regnskab - men corona-krisen præger udsigten for 2020 for Kirkbi-koncernen, der ejer 75 procent af Lego.

Langvarig corona-lukning af Legoland-parkerne i hele verden kan få stor afsmitning for 2020-regnskabet i Kirkbi. Foto: Jeppe Vestergaard Jensen, TV SYD

Væksten i Lego afspejler sig i 2019-regnskabet for Kirkbi-koncernen, der ejer 75 procent af Lego og 50 procent af Merlin, der bl.a. driver Legoland-parkerne i hele verden.

Resultatet for året efter skat var 16,8 milliarder kroner mod 8,7 milliarder i 2018. Det fremgår af Kirkbis 2019-regskab, der blev offentliggjort tirsdag morgen.

Kirkbi havde ved udgangen af 2019 en egenkapital på 102,5 milliarder kroner - og er således velpolstret, selvom udsigterne for 2020 lige nu er præget af uvished om coronakrisens konsekvenser.

- Vores resultat for 2019 er meget tilfredsstillende. Vi glæder os over resultatet, vel vidende at virkeligheden i dag – tre måneder inde i 2020 – ser ganske anderledes ud på grund af den nedlukning, der er afledt af COVID-19, siger Søren Thorup Sørensen, adm. direktør i Kirkbi, i en kommentar til regnskabet.

Det er Legos vækst og succes, der afspejler sig i 2019-regnskabet for Kirkbi, der sidste år også øgede sin ejerandel af Merlin, der driver de mange Legoland-parker, til 50 procent. 67 millioner gæster gik sidste år ind i et Legoland.

9,3 milliarder af Kirkbis overskud kommer fra investeringer i andre selskaber og aktiviteter end Lego og Merlin.

Kirkbi

* Kirkbi-koncernen har en ejerandel på 75 procent i Lego.

* Kirkbi-koncernen ejer 50 procent af selskabet Merlin Entertainments, som står bag Legoland-parkerne rundt om i verden.

* Ud over de Lego-relaterede investeringer ejer Kirkbi-koncernen også aktier i en række selskaber, der ikke har relation til Lego.

* Blandt andet er Kirkbi-koncernen langsigtet investor i de danske selskaber ISS, Falck og Nilfisk.

* Kirkbi-koncernen har også andre former for investeringer - eksempelvis i ejendomme.

* Kirkbi-koncernen er ejet af Kirk Kristiansen-familien, som grundlagde Lego, og i dag er blandt de rigeste familier i Danmark.

* Ved udgangen af 2019 havde Kirkbi-koncernen en samlet egenkapital på lidt over 100 milliarder kroner.

Kilde: Kirkbi og Ritzau

Mest sete på tvsyd.dk