Lørdagens smittetal: Fredericia og Aabenraa nærmer sig Kolding

Kolding er igen i dag den kommune i landet med det højeste incidenstal.

Smittetallene går op i det syd- og sønderjyske flere steder. Særligt i tre kommuner har smitten fat.

Koldings nabokommune Fredericia er nu den kommune i Danmark, der har det tredjehøjeste incidenstal. Aabenraa følger lige efter med det fjerdehøjeste.

Fredericia Kommune har i dag et incidenstal på 117,2 smittede personer pr. 100.000 indbyggere, mens Aabenraa Kommune har 115,9.

Selvom smittetallene i kommunerne bevæger sig opad, er der dog et stykke til Kolding Kommune, hvor incidenstallet lyder på 268,8. 

I Kolding Kommune har man besluttet at opfordre alle borgere over 12 år i 6000 Kolding til at blive testet, hvilket betyder, at op mod 60.000 personer kan blive testet inden for de kommende dage.

Det sker som konsekvens af høje smittetal og efter, at man fredag besluttede at lukke skoler og daginstitutioner i 6000 Kolding resten af februar

Fanø og Esbjerg i bunden

Vender man tabellen på hovedet, finder man Fanø Kommune, der har 0 smittede inden for de seneste syv døgn. Udover ø-kommunen er Esbjerg Kommune tættest på bunden ud af de kommuner, som TV SYD dækker. Kommunen har et incidenstal på 18,2 pr. 100.000 indbyggere.

Dagens smittetal


Smittestigning i Flensborg

Syd for grænsen i Flensborg kæmper man også lige nu mod stigende smittetal. I går lød incidenstallet på 177,5 pr. 100.000 indbyggere, men er i dag steget til 191,9. 

Det sker dagen efter, at justitsministeriet har besluttet at lukke 13 grænseovergange og skærpe kontrollen ved grænsen - netop på grund af den stigende smitte i Flensborg, hvor den britiske mutation B117 hærger.

I byen er der udgangsforbud om natten og borgere må kun have kontakt med personer fra deres egen husstand. 

I Flensborg er det kun gratis at blive testet, hvis du mener, at du er blevet smittet af en person, der er konstateret smittet. Hvis du blot føler symptomer koster en test op mod 290 kroner.