Lykkelige ejere af diskotek: Nu skal champagnepropperne springe

På diskoteket Crazy Daisy i Haderslev springer champagnepropperne i dag, for endelig er der en plan for, hvornår de kan åbne efter en lang nedlukning.

- Hvor er det bare dejligt. Det er en glædens dag i dag. Endelig ved vi, hvornår vi må åbne igen.

Sådan lyder det, da TV SYD torsdag morgen vækker Nikolaj Jacobsen, der er den ene indehaver af diskoteket Crazy Daisy i Haderslev med nyheden om offentliggørelsen af regeringens genåbningsplan.

Diskoteket har nu været lukket i 15 måneder - siden marts 2020 hvor Danmark lukkede ned første gang på grund af pandemiens verdensomspændende rasen. 

Selvom diskoteker og natklubber er nogle af de sidste, der får lov at komme tilbage til normale tilstande i regeringens genåbningsplan, så vækker det kun glæde hos ejerne Nikolaj Jakobsen og makkeren Martin Christiansen:

- Det er sådan, det er. Selvfølgelig ville vi da gerne åbne før, men modsat ville vi ikke kunne åbne "halvt" med en masse restriktioner som arealkrav, mundbind og lignende, når vi er en natklub, som åbner klokken 23 og lukker klokken 05 om morgenen, og hvor folk kommer for at danse og feste. Det ville ikke være realistisk, siger Nikolaj Jakobsen.

Nu skal han og Martin Christiansen i gang med at planlægge genåbningen til september:

 - Den første september er en onsdag, og der har vi ikke bevilling til at holde åbent, men nu vil vi søge om lov til at holde åbent den onsdag, så vi kan fejre dagen med vores gæster.  

Kun coronapasset skal med 

Tidligt torsdag morgen er regeringen sammen med alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige blevet enige om en plan for udfasningen af alle danske coronarestriktioner.

Aftalen betyder, at alle restriktioner gradvist vil blive udfaset frem til 1. oktober. I aftalen lyder det, at nattelivet, herunder diskoteker, natklubber og lignende, kan åbne den 1. september, men med fortsat krav om coronapas. Derudover vil der dog ikke være andre restriktioner.