Lyt til nyt: Online-koncerter er gode nyheder for nye kunstnere

Kun få begiver sig normalt ud til koncerter, hvor de ikke kender kunstnerne i forvejen. Det er en skam, mener både kunstner og spillestedsleder. I dag har du muligheden for at høre ny musik ved seks live-koncerter, som du kan se og høre her på tvsyd.dk.

Er du frisk på en ny og måske overraskende god musikalsk oplevelse?

Så har du muligheden fra klokken 10 til 18 i dag her på tvsyd.dk. Seks solister og bands giver dagen igennem koncerter på seks forskellige lokaliteter i og i nærheden af Vejle.

Og du kan opleve koncerterne live fra sofaen eller spisestuestolen og få et skud musikalsk forår direkte hjem til dig selv med kunstnere, som du sandsynligvis ikke kender i på forhånd.

Gylden mulighed
Det er nemlig fremadstormene navne, der spiller ved en række boligforeninger. Dels for de beboere, der lytter med fra altaner og vinduer. Men alle koncerter bliver også streamet live på tvsyd.dk. Og det kan være en gylden mulighed for de seks relativt ukendte bands for at nå ud til et bredere publikum.

Sådan forholder det sig for bandet At Ease fra Vejle. Et af de bands, der i dag skal spille "altankoncert" live.

- Det her er en fed mulighed, siger forsangeren Tobias Falke Andersen.

quote

Man kan tydeligt se på vores publikumsstatistik, hvor lille interessen egentlig er for at høre noget ukendt musik. 

Bjarne Rask, Spillestedsleder og booker, Bygningen i Vejle

Det kan nemlig være en større udfordring at hive nyt publikum ind til sine koncerter som ukendt kunstner. Derfor kan en online-koncert være med til at fange et større publikum, end det måske ellers var tilfældet ved en koncert, hvor folk møder fysisk op.

Relativt ukendte kunstnere har det svært

Det er ikke kun At Ease, der oplever, at det er svært at trække et publikum til sig som upcoming kunstner, fortæller spillestedsleder og musikbooker i Bygningen i Vejle, Bjarne Rask.

- Man kan tydeligt se på vores publikumsstatistik, hvor lille interessen egentlig er for at høre noget ukendt musik. For eksempel havde vi Ida Wenøe til at spille for 17 mennesker, og i modsatte ende havde vi Alphabeat, hvor 600 mennesker kom forbi, fortæller Bjarne Rask.

Det nikker forsangeren i At Ease genkendende til. Han oplever, at bandet mange gange skal godkendes på forhånd, før folk kommer til deres koncerter. Og det kan gøre det sværere at slå igennem som upcoming band.

- Det er som om, at vi skal være anerkendt af en person, de kender, før nye tager ud og hører vores koncerter. Der er brug for et mellemled, der godkender os. Her er det jo megafedt med altan-koncerterne, fordi vi kan nå ud til flere, siger Tobias Falk Andersen.

Mangler nysgerrigheden til ny musik

Bjarne Rask har i over 20 år opereret indenfor musikverden og sidder nu i dommerpanelet i Quasar, der er Jelling Musikfestivals musikudviklingsprojekt, som arbejder på at få nye kunstnere frem på scene og pladespiller.

Helt generelt er vi ikke de bedste til at bevæge os ud for at opleve ny musik, fortæller han. Mange forholder sig kun til de kunstnere eller sange, som de i forvejen kender til.

- Jeg tror, det hænger sammen med, at vi tager det, der er nemt at gå til. Så det at kunne komme i en live-transmission er jo en gave for upcoming navne, fordi deres musik nemmere kan sprede sig, siger Bjarne Rask og uddyber:

- For i stedet for at skulle hive folk hen til dem, så kommer man ud til publikum, hvor de er i forvejen.

Altankoncerterne er et samarbejde mellem Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV SYD.