Magtesløs restauratør lukker ned igen: - Det er vanvittigt

Vejle Kommune bliver ramt af sundhedsmyndighedernes nedlukningsrestriktioner, og det rammer hårdt hos Søren Riis.

- Hold da kæft.

Sådan lød reaktionen fra ejeren af Restaurant Skyttehuset i Vejle, Søren Riis, da sundhedsministeren på torsdagens pressemøde fortalte, at fredag klokken 16 skal restauranten lukke ned for gæster.

- Vi skal jo udvise samfundssind, så jeg er selvfølgelig nødt til at lukke ned, men er da brandærgerligt, siger han.

Vejle er blandt de 31 kommuner, som på dagens pressemøde indgår i de nye restriktioner, der allerede onsdag trådte i kraft i store dele af københavnsområdet.

quote

Jeg har allerede fyret alle mine ungarbejdere. Jeg har allerede fyret tjenere.

Søren Riis, ejer af Restaurant Skyttehuset, Vejle

Millioner og medarbejdere i minus

Tilbage i foråret lukkede Skyttehuset, sammen med resten af landet, ned, og nu hvor Søren Riis atter må have tomme stole i restauranten, rammer det hårdt.

- Det kører rundt i hovedet, om jeg skal fyre flere folk, end jeg allerede har gjort. Jeg skal jo hele tiden finde en vej ud af det her, og det har allerede kostet os så mange ressourcer, at det næsten er uoverskueligt at skulle tænke nye tanker, sukker han.

Pressemødet viste Søren Riis på storskærm i en af restaurantens lokaler, og de få medarbejdere der havde øjnene stift rettet mod det hvide lærred, har haft mange flere kollegaer.

- Jeg har allerede fyret alle mine ungarbejdere. Jeg har allerede fyret tjenere. Jeg har allerede folk på fordeling. Det er vanvittigt det vi er igennem, og nu skal vi igennem det igen, siger han og tilføjer, at Restaurant Skyttehuset har mistet omkring 4,5 millioner kroner i omsætning.

Søren Riis har mistet omkring 4,5 millioner kroner i omsætning under coronapandemien.
Søren Riis har mistet omkring 4,5 millioner kroner i omsætning under coronapandemien.
Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Take away for at overleve

Sundhedsmyndighedernes skærpede restriktioner betyder, at restauranter godt må sælge take away, og det ændrer situationen markant for Søren Riis.

- I september måned søgte jeg om anden hjælpepakke, men fik afslag, fordi vi havde for meget take away. Det er vores take away der gør, at vi overlever, siger han.

Søren Riis skal holde sin restaurant lukket til og med den 3. januar.