Mandagens smittetal: En kommune er med i top fem på landsplan

Flere af de syd- og sønderjyske kommuner oplever små udsving i smittetallene, mens Hedensted Kommune nu indtager femtepladsen over højeste incidenstal på landsplan.

I de 14 kommuner, TV SYD dækker, er der registreret 662 nye smittede de seneste syv døgn. Det viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Særligt Hedensted Kommune har de seneste dage oplevet stigende smittetal. De seneste syv dage har kommunen registreret 95 nye smittetilfælde, hvilket giver et incidenstal på 203,5. Det høje incidenstal får kommunen til at indtage femtepladsen over højeste incidenstal på landsplan, hvor også Fredericia ligger på 10.-pladsen.

Det er blandt andet et smitteudbrud på Rask Mølle Skole, der får smittetallene til at stige voldsomt. Skolen ligger i Hvirring Sogn, som grundet de nye regler om automatisk nedlukning har lukket ned for skole og fritidsaktiviteter fra i dag mandag og syv dage frem.

I sognet viser de seneste syv dages tal, at incidenstallet ligger på 1.414. 28 nye er smittede, og der er 6,8 procent af de testede, der er smittede.

Kriterier for automatisk nedlukning af sogne:

Ingen bekymring

De 13 resterende kommuner i det syd- og sønderjyske har registreret små udsving.
Blandt andet er færre registreret smittede i Kolding over den seneste uge, mens Esbjerg oplever lidt flere smittede i mandagens tal sammenlignet med søndagens tal.

På landsplan er 741 nye smittetilfælde registreret siden i går søndag. Tilfældene er fundet i 157.297 prøver og giver en prositivprocent på 0,47 procent. 18 flere er registreret indlagte det seneste døgn.

Der er dog ingen grund til bekymring forud for onsdagens yderligere genåbning af blandt andet restauranter, museer og biblioteker. Det mener Eskild Petersen, der er professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

- Når vi nu åbner op, forventer vi, der kommer en stigning i antal af smittede og indlagte. Der er det vigtigt at finde de såkaldte hotspots, fordi vi har set, at smitten koncentrerer sig, siger han til Ritzau.

- Jeg er ikke bekymret, men man skal virkelig være klar over, hvor den her stigende smitte kommer fra. Har du været på restaurant, eller hvor kan du være blevet smittet henne?