Mandagens smittetal: Smitten fortsætter med at stige i Vejle

Flere af kommunerne i TV SYDs sendeområde oplever faldende smittetal, men i Vejle stiger smittetallene fortsat.

På årets første forårsdag er der, blandt de 14 kommuner TV SYD dækker, registreret 632 personer smittet med covid-19 over de seneste syv dage. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Tallet viser et generelt fald i smittetrykket blandt de syd- og sønderjyske kommuner, men særligt en kommune oplever stigende smittetal. I Vejle er 157 personer konstateret smittet med covid-19 de seneste syv dage. Søndagens tal var 149 nye smittede over den seneste uge.

Smitten stiger altså fortsat i Vejle Kommune, mens de i nabokommunen Kolding oplever fald i antallet af nye smittede de seneste syv dage.

Efter at have været den kommune i landet med det højeste incidenstal rykkede Kolding ned på andenpladsen i weekenden, og beholder den plads med et incidenstal på 240,9. Det betyder, at Kolding for fjerde dag i træk oplever faldende smittetal. 

Tre kommuner under bekymringsgrænsen

Selvom incidenstallene er høje i Trekantområdet, oplever tre ud af TV SYDs 14 kommuner så lave incidenstal, at de nu ligger under myndighedernes bekymringsgrænse.

De tre kommuner er Varde, Vejen og Sønderborg, som alle har et incidenstal under 20.

En kommune kommer under bekymringsgrænsen, hvis der er registreret under 20 nye smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv døgn.