TV der bevæger dig

COVID-19

Marie fra Oksbøl er kommet hjem fra Peru efter flere ugers usikkerhed

Marie Mandrup Bach var fanget i et lukket Peru på grund af corona. Nu er hun vendt hjem.

Et udvekslingsophold i Peru endte brat, da Marie Mandrup Bach måtte finde en måde at komme hjem på. Foto: Privatfoto

Et udvekslingsophold i Peru gik ikke helt som ventet for 19-årige Marie Mandrup Bach fra Oksbøl.

Hun var taget til Peru for at lave frivilligt arbejde. Men coronaepidemien betød dog, at hun måtte afslutte opholdet tidligere end ventet. Det gik imidlertid hverken nemt eller hurtigt.

- Det har været stressende og rigtig hektisk. Man har følt sig lidt hjælpeløs, man kunne ikke gøre noget, vi har bare ventet på hjælp, siger Marie Mandrup Bach til TV SYD.

Ingen fly hjem

Marie Mandrup Bach forsøgte selv at booke billetter fra Cusco i Peru. Det samme gjorde hendes mor også hjemme i Oksbøl. Det viste sig dog at blive svært.

- Peru lukkede for alle kommercielle flyvninger den 16., og jeg havde booket flybillet til den 18. Efter det, var der ingen chance for at komme hjem. Indenrigsrejserne var også aflyst, så vi kunne ikke komme til Lima, fortæller Marie Mandrup Bach.

Efter flere uger med flyrejser, der konstant blev aflyst, så er Marie Mandrup Bach hjemme. Det er lidt mærkeligt, siger hun. Foto: Privatfoto

Også hjemme i Oksbøl mærkede Maries mor hjælpeløsheden.

- Det har været søvnløse nætter og frustrationer om, hvordan hun kunne komme hjem. Vi har ændret billetter hele tiden, men de blev aflyst. Man bestiller en billet lørdag, og så er den aflyst søndag, fortæller Maries mor, Marianne Mandrup Bach.

Marie kommer hjem

Mens Marie Mandrup Bach var fanget i Peru, talte Marianne Mandrup Bach med hende. De talte helst om andet end problemerne med at få Marie Mandrup Bach hjem.

- Vi prøvede at tale om, hvad vi gjorde herfra. Vi talte dog mest om hverdagsting for at få tankerne på noget andet. Vi prøvede at finde noget at grine af, fortæller Marianne Mandrup Bach.

Efter flere ugers strabadser lykkedes det endelig at få Marie Mandrup Bach hjem. Fredag ankom hun til Københavns Lufthavn.

- Det er sådan lidt mærkeligt. Nu har man ventet i tre uger på, at det skulle ske, og nu sker det, siger Marie Mandrup Bach.

Marianne Mandrup Bachs datter er kommet hjem. Marianne Mandrup Bach havde været meget frustreret, men nu er hun glad for, at hendes datter er hjemme. Foto: Privatfoto

For hendes mor var det en overvældende oplevelse.

- Fantastisk. Det var med tårer i øjnene. Der blev krammet, også selvom at det er stik imod alle regler. Hun skal alligevel bo hos os i 14 dage, siger Marianne Mandrup Bach.

Og nu er der kommet ro over hjemmet i Oksbøl.

- Jeg nyder at gå og vaske hendes tøj. Det er fantastisk at kunne gå i seng i nat og vide, at hun ligger på sit værelse. Så kan man sove tungt igen, siger en glad mor.

Mest sete på tvsyd.dk