Masser af nye studiepladser på vej til Syd- og Sønderjylland

Ny aftale i Folketinget betyder, at der kommer 5000 flere studiepladser. Mange af dem bliver placeret her i landsdelen.

Regeringen og de øvrige partier i Folketinget er enige om at give de videregående uddannelser et særligt covid-19 tilskud, der blandt andet sender flere nye studiepladser til Syd- og Sønderjylland.

Den endelige fordeling af de nye studieplader er ikke helt på plads, men ifølge aftalen får Erhvervsakademi Kolding og Erhvervsakademi Sydvest hver 4,1 millioner kroner, der skal bruges til at oprettet 90 nye studiepladser begge steder.

Syddansk Universitet får 11,6 millioner kroner til at oprettet ialt 359 nye studiepladser. De har blandt andet afdelinger i Kolding og Esbjerg.

Der bliver også oprettet 90 nye pladser på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. De har afdelinger i blandt andet Jelling, Vejle og Fredericia.

Aalborg Universitet, der har en afdeling i Esbjerg, får også penge til at oprette 700 nye pladser.

Flere pladser til velfærdsuddannelser

Blandt de 5.000 nye studiepladser er de 500 øremærket til nye pladser til velfærdsuddannelserne. Det vil sige blandt sygeplejersker, pædagoger og lærere.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (Soc.dem.) fortæller, at hun er glad for aftalen, der er lavet med en bred opbakning fra partierne.

- På grund af corona står mange af vores unge i en ekstraordinær og særlig situation. I krisetid er der mange, der søger ind på uddannelser, og i år vil der være ekstra mange, siger Ane Halsboe-Jørgensen.