TV der bevæger dig

COVID-19

Medbring en spand og hent gratis øl

I dag kunne folk hente gratis øl, da Gazzværket langede 500 liter gratis øl over disken til tørstige.

Konceptet foregik i drive-in-stil, hvor folk kom kørende og langede en beholder ud af vinduet, som personalet fyldte op med øl. Foto: Mathias Øgendal

Der var sat to udendørsbarer op til formålet og høj musik på anlægget. Foto: Mathias Øgendal

1 af 2

Der var lang kø, da Gazzværket i Aabenraa i dag skænkede gratis øl ud. På bare to timer blev der langet over 500 liter øl over disken.

- Vi havde en masse øl, som ellers ville gå til spilde. Så derfor valgte vi at sige, at folk bare kunne komme og hente, siger Hasse Eduard, som ejer natklubben og spillestedet Gazzværket.

Der var folk, der sendte os billeder af, at de ville komme med en tank på 1000 liter.

Hasse Eduard, Ejer af Gazzværket, Aabenraa

Fra kl. 12.00 kunne folk komme i deres biler i bedste drive-in stil og række en valgfri beholder ud af vinduet, og så ville personalet fylde den med øl.

- Folk kom med alt muligt. Der var tomme benzindunke, eddikedunke og nogle pumpede gutter kom med tomme bøtter til proteinpulver, siger Hasse Eduard.

Ville undgå øl-gate

For at kontrollere situationen havde Gazzværket allerede inden kl. 12.00 udsendt regler for udskænkningen. Maximum tre liter per person og bliv i bilerne, lød nogle af reglerne.

- Der var folk, der sendte os billeder af, at de ville komme med en tank på 1000 liter. Så vi følte, vi blev nødt til det, siger Hasse Eduard.

Så vel gik det dog ikke, da pizzakæden Gorm’s for en uge siden ville dele 12.672 poser gratis mozzarella ud. Osten blev udsolgt på otte minutter, og politiet blev tilkaldt, fordi folk stod for tæt, og uddelingen skabte trafikale problemer. Situationen fik tv-kokken Gorm Wisweh til at skrive på Facebook: “Hold afstand og pas godt på hinanden. Omsorg er vigtigere end ost.”

Det blev dog ikke nødvendigt i Aabenraa. Her forløb uddelingen uden problemer.

Ventetiden værd

En af dem, som var mødt op for at nyde godt af de gratis liter, var Lene Juhl Petersen. Sammen med sin søster og svoger holdte hun som nummer syv i køen, da der blev åbnet for hanerne.

- Vi synes bare, det var sjovt i de her tider, hvor det hele er så deprimerende, siger Lene Juhl Petersen.

De ventede i 30 minutter på at få fyldt to 2,5 liters ølkrus op, som de bagefter nød på terassen.

Var det ventetiden værd?

- Bestemt! Det smagte rigtig godt, siger Lene Juhl Petersen.

Lene Juhl Petersen nød øllen på terassen med sin søster Pia Pedersen og svoger Jørn Pedersen, da de kom hjem. Foto: Lene Juhl Petersen

Mest sete på tvsyd.dk