TV der bevæger dig

COVID-19

Mere end 11.000 løber "sammen" på søndag

Løbsarrangører fra hele landet er gået sammen om det virtuelle løb "Danmark Løber" - det er gratis at være med, og man bestemmer selv, hvor man løber.

På søndag kan man gratis deltage i "Danmark Løber" hjemme fra sig selv af på afstand af andre. Billedet her er fra Vestkystløbet i Esbjerg 2018. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

To af de store løbsarrangører i Syd- og Sønderjylland, Sport Event Syd og Lillebælt Halvmarathon, inviterer alle interesserede til at deltage gratis i det store landsdækkende løb "Danmark Løber", der foregår søndag den 19. april.

På grund af coronasituationen og forsamlingsforbuddet bliver det naturligvis ikke et løbsarrangement i gængs forstand, hvor man løber i samlet flok. Der bliver tale om et såkaldt "virtuelt løb", hvor man tilmelder sig via sin computer eller telefon og løber for sig selv.

Fælles start kl. 11.00 - hvorend man er

I skrivende stund er der allerede tilmeldt over 11.000 deltagere, men der er ingen øvre grænse for, hvor mange der kan være med. Man kan vælge mellem distancerne 5 km, 10 km eller halvmarathon (21,1 km) og kan så selv bestemme, hvor man gerne vil løbe. Man skal bare være klar i sine løbesko kl. 11 søndag formiddag, hvor løbet skydes i gang via Facebook-gruppen "Danmark Løber".

Løbet arrangeres af syv af landets større løbsarrangører.

  - Vi er mange store løbsarrangører i Danmark. At vi kan samles om et fælles projekt på tværs af Danmark er helt fantastisk. Vi samler hver især mange deltagere til vores events i de byer, hvor vi holder til. Nu er startstedet i denne helt specielle situation i stedet motionistens egen hoveddør. Det er jo ligetil, siger Per Hussmann, eventchef i Sport Event Syd, der blandt andet også arrangerer DHL Stafetten og i år også Royal Run Sønderjylland.

Stor interesse i Syddanmark

Cirka 30% af de 11.000 tilmeldte er fra Syddanmark, så der er en stor interesse for at deltage i det virtuelle motionsløb. Inspirationen kommer fra Strandvejsløbet i Middelfart, der i slutningen af marts blev afviklet som et virtuelt løb netop på grund af coronakrisen. Der var 7.200, der løb med, men altså alle sammen hjemmefra, fortæller Mads Stryhn, der er løbsleder i Lillebælt Halvmarathon, som stod for løbet.

- Efter den første gang fik vi en masse erfaringer og gode tilbagemeldinger. Og så blev vi enige med de andre løbsarrangører om, at hvis nu alle slår os sammen, så kan vi få hele Danmark med, siger Mads Stryhn, der selv må undvære løbeturen søndag. Han skal nemlig være en af frontfigurerne på løbets online-fællesskab, der livestreames på Facebook, fra et til lejligheden opsat studie på rådhuset i Middelfart.

- Vi vil prøve at inddrage løberne så meget som muligt undervejs og fx få dem til at sende billeder og hilsener ind til hinanden og i det hele taget bare gøre det til en sjov oplevelse at være sammen om, siger Mads Stryhn, der håber på, at mere end 20.000 løber med søndag formiddag.

Man tilmelder sig på www.sportstiming.dk, hvor man også kan læse mere om "Danmark Løber".

De syv arrangører er foruden Sport Event Syd og Lillebælt Halvmaraton også Sparta Atletik og Løb, Aarhus Motion, Aalborg Atletik og Motion, OGF Odense og HCA Marathon.

 

Mest sete på tvsyd.dk