TV der bevæger dig

COVID-19

Mere tid derhjemme sætter skub i hvalpedrømme

Ekstra tid i hjemmet bliver hos flere brugt på at finde ud af, hvilken hund der passer i deres familie. Det oplever Dansk Kennel Klub.

Koda flyttede i sidste uge ind ved Gitte og Torben Jæger. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Covid-19 har fået mange til at aflyse forskellige planer, sociale arrangementer og rejser, og mange af os bruger mere tid derhjemme, end vi plejer. Og det tyder på, at det har sat skub i drømmen om at få en hundehvalp. 

Hos Dansk Kennel Klub oplever man i disse dage ekstra mange henvendelser fra familier, som er i gang med at undersøge, hvilken hund der passer ind i deres liv. Også på deres hjemmeside købhund.dk er der flere besøg i disse dage, og organisationens opdrættere melder også om en øget interesse for at købe hundehvalpe.

- Hvis hunde og andre dyr er anskaffet velovervejet, så er det fint. Det, vi altid er bekymret for, er, hvis folk har anskaffet sig en hund uden at tænke over, hvordan det går resten af året. Men det er ikke vores indtryk, at det er tilfældet, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub.

En ny hund flytter ind

En af de familier, som har fået et ekstra familiemedlem i coronakrisen, er Gitte og Torben Jæger fra Kolding. De har i forvejen hunden Frodo, som er af racen shetland sheepdog, men de har længe drømt om at få en hund mere. Det seneste halve år har de kigget seriøst efter en hundehvalp, og da de fandt den helt rigtige, skyndte de sig at slå til.

Gitte og Torben Jæger havde i forvejen hunden Frodo. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Hvalpen Koda flyttede ind hos familien i sidste uge, og han er nu ni uger gammel. Både Gitte og Torben Jæger arbejder hjemmefra lige for tiden, og det giver lidt ekstra fleksibilitet og mulighed for, at de kan hjælpe hinanden med den nye hvalp:

- Det hjælper da rigtig meget, når man har været oppe klokken tre om natten, at man ikke lige skal møde ind et sted. Det er også nemmere at træne noget 'alene hjemme'-træning, når vi skal til det på et tidspunkt, så zapper vi lidt ind og ud, fortæller Gitte Jæger.

Tænk på hverdagen

Hos Dansk Kennel Klub er man glade for, at mange henvender sig til organisationen for at få hjælp til at vælge den rigtige hund, som passer til det, familien kan tilbyde og forventer af en hund.

Og har man brugt den ekstra tid derhjemme på at beslutte, at det er nu, familien skal udvides med et firbenet familiemedlem, så er det ifølge Lise Lotte Christensen vigtigt, at man er realistisk og tænker på, hvordan dagligdagen ser ud, når vi kommer på den anden side af coronakrisen:

- Helt overordnet så er det at have en hund en livsstil. Måske har man tid lige nu med hjemmearbejde, men man skal kigge hinanden i øjnene og overveje, hvordan det ser ud resten af året. Man skal vælge den hundetype, som passer til en. Vi har det med at være for optimistiske med vores egen formåen.

Mest sete på tvsyd.dk