Millionregn fra Jelling Musikfestival

I skyggen af en truende aflysning af dette års festival på grund af corona-epidemien har Jelling Musikfestival uddelt næsten 1,9 millioner kroner af 2019-overskuddet.

1.896.399 kroner. Det er det beløb, Jelling Musikfestival har givet til folkesundhed, foreningsliv og børn i fattigdom på baggrund af sidste års festival.

Overskuddet fra hvert års festival går til velgørende formål - og det er blevet til samlet omkring 37 millioner kroner siden 1989.

- Jeg ser frem til at lave nye overskud i Jelling til gavn for alle. Desværre ved jeg ikke endnu, om det bliver i år eller først i 2021, siger festivalleder Lars "Charlie" Mortensen til TV SYD.

Lederen af Jelling Musikfestival, Lars "Charlie" Mortensen.
Lederen af Jelling Musikfestival, Lars "Charlie" Mortensen.

Jelling Musikfestival er momsfritaget og skal derfor uddele overskuddet til velgørende og almennytttige formål.

Før årsresultatet blev opgjort, blev godt en million kroner udbetalt til de foreninger, som år efter år stiller med frivillige, der hjælper før, under og efter festivalen.

673.457 kroner er i løbet af de seneste måneder blevet uddelt i forbindelse med en ansøgningsrunde om midler til idræt, kultur samt almennyttige og sociale indsatser – med særligt fokus på ungdommen. Børn, Unge og Sorg, Dansk Brystkræft Organisation og organisationen Stairway Danmark, der hjælper udsatte børn i Filippinerne, er i den forbindelse blandt andre blevet tilgodeset, foruden en lang række ildsjæle i lokal- og idrætsforeninger.

De resterende midler er tidligere blevet uddelt i samarbejde med festivalens publikum. Eksempelvis kunne gæster donere pant til Kræftens Bekæmpelse og fordele ti kroner til et almennyttigt formål i forbindelse med billetsalgsstarten. Derudover fik varmestuen hos Kirkens Korshærs i Vejle fortjenesten fra fællesspisningen med overskudsmad efter sidste års festival.

Spørgsmålet, om der bliver festival i Jelling i slutningen af maj, optager lige nu det meste af festival-ledelsens tid og tanker.

- Vi arbejder med flere scenarier - men lige nu handler det om tålmodighed. Vi spiller ikke hasard med vores gæsters sundhed og helbred og venter derfor på politikernes og sundheds-myndighedernes udmelding, siger Lars "Charlie" Mortensen.