Nye tal: Se hvilke aldersgrupper der er hårdest ramt af corona

Onsdagens smittetal viser, at der den seneste uge er konstateret 315 coronasmittede i de Syd- og Sønderjyske kommuner. Hvordan smitten fordeler sig på aldergrupperne, varierer fra kommune til kommune.

Der er onsdag registeret 315 coronasmittede i de 14 kommuner, som TV SYD dækker. Det er et fald siden tirsdag, hvor tallet var 325. 

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut onsdag. 

Kigger man nærmere på, hvordan smittetilfældene i de enkelte kommuner fordeler sig, vil man se, at flere kommuner har flest antal smittede i de unge aldersgrupper. I Tønder, Fredericia, Vejle og Sønderborg kommuner er det primært de unge, der lige nu er ramt af corona.

I Sønderborg er der onsdag registreret 40 smittede med corona inden for den seneste uge, hvilket svarer til 54 smittede pr. 100.000 indbyggere. Af de 40 coronasmittede er 13 af dem i aldersgruppen 10-19 år og otte af dem i aldersgruppen 20-29 år. Tønder Kommune er den kommune med det højeste smittetryk i TV SYDs sendeområde, og her er der også registreret flest smittede i de unge aldersgrupper. 

Det er dog ikke alle kommuner, hvor størstedelen af de smittede er unge. I Vejen er de fleste coronasmittede i alderen 60-69 år.

Nedenfor kan du se, hvordan smittetilfældene fordeler sig på aldersgrupperne i Syd- og Sønderjyllands kommuner. 

Smitteudvikling i kommunerne og på landsplan

Hele 13 ud af 14 kommuner i Syd- og Sønderjylland ligger over statens bekymringsgrænse med et incidenstal for den seneste uge, der ligger over 20. Kun Haderslev ligger under grænsen. 

I Esbjerg, Varde, Vejle, Horsens, Fredericia og Aabenraa kommuner er smitten på vej nedad. Det største fald ses i Esbjerg og Varde kommuner, der begge har tre færre smittede siden tirsdagens opgørelse.  Dermed er de to kommuner er gået fra henholdsvis 41 til 35 og fra 17 til 11 smittede de seneste syv dage. 

Smittetilfældende er stigende i Hedensted, Vejen, Tønder, Sønderborg og Haderslev kommuner. Den største stigning er i Tønder, Sønderborg og Haderslev kommuner, der alle har fået seks nye smittetilfælde. Tønder er gået fra 23 til 26, Sønderborg fra 37 til 40 og Haderslev er gået fra at have seks til ni smittede den seneste uge.

I Kolding, Billund og Fanø kommuner er smittetilfældene uændrede siden tirsdag med henholdsvis 44, otte og en enkelt smittet. 

I alt er der på landsplan konstateret 534 smittede det seneste døgn, hvilket er en stigning siden tirsdag, hvor tallet lå på 392. 

Der er nu 102 indlagte i Danmark, hvilket er fem færre end tirsdag.