Nye tal: Smitten stiger i Sønderjylland og falder i Fredericia

Lørdagens tal viser, at der den seneste uge er konstateret 338 coronasmittede i TV SYDs sendeområde. Særligt i tre kommuner er smitten steget.

Der er nu registreret 338 coronasmittede i de kommuner, som TV SYD dækker. Fredag var dét tal 325.

Det viser lørdagens tal fra Statens Serum Institut.

Smitten er især steget i Sønderborg, hvor der nu er registreret 37 smittede, hvilket er ti flere end fredag. Det svarer til 50 smittede per 100.000 indbyggere.

I Aabenraa Kommune, der fredag kom over bekymringsgrænsen, er der den seneste uge registreret 16 smittede, hvilket svarer til 27 smittede per 100.000. Ligeledes har Tønder Kommune i løbet af ugen også bevæget sig pænt over bekymringsgrænsen, så der nu er, hvad der svarer til 46 smittede per 100.000.

Se smittetallene for din kommune på kortet herunder.

Omvendt er smitten faldet i Fredericia Kommune, der gennem de seneste par uger har været en af de hårdest ramte i landet, hvad coronasmitten angår. Fredericia har nu 94 smittede per 100.000, men er dog stadig den hårdest ramte kommune.

I alt er der på landsplan konstateret 619 smittede det seneste døgn. Det er 59 færre tilfælde end fredag, men anden dag i træk hvor antallet af smittetilfælde ligger over 600.

Siden fredag er der desuden registreret et dødsfald, og yderligere 13 personer er blevet indlagt på sygehuset. Det samlede antal af indlagte er 97 og altså under 100 igen, hvilket er fire færre, end der var fredag.