Onsdagens smittetal: Smitten falder i de fleste kommuner

Der er fundet 423 nye smittetilfæde over de seneste syv dage. Så lav har smitten ikke været siden midten af februar.

Smitten er på vej ned i langt de fleste steder i det syd- og sønderjyske. Det gælder også for Horsens og Hedensted, hvor smitten generelt er faldende. 

Det viser tal fra Statens Serum Institut. 

I TV SYDs sendeområde er der registreret 423 personer smittet med covid-19 over de seneste syv dage. Så lavt har tallet ikke været siden midten af februar. 

Det samme billede gør sig gældende i Kolding og Vejle. Begge steder har smitten været høj, og førstnævnte har været lukket ned lokalt. Man skal tilbage til henholdsvis 1. februar og 22. februar for at finde et lignende lavt smittetal, som det der viser sig i de to kommuner i dag. I Kolding ligger incidenstallet på 36,6 smittede personer pr. 100.000 indbyggere, mens det i Vejle ligger på 46,9. 

I 11 ud af de 14 kommuner, som TV SYD dækker, er smittetallet enten det samme som i går eller faldet. I de resterende tre kommuner er smittetallet steget - dog er der tale små stigninger i to af de kommuner. I den tredje kommune, Esbjerg Kommune, stiger antallet af konstaterede smittetilfælde over de seneste syv dage fra 77 til 84. 

Svært at sammenligne positivprocenten

På landsplan er der registreret 614 nye positive tilfælde siden tirsdag. De er fundet blandt 186.275 pcr-tests. 

Det giver en positivprocent på 0,33 procent, hvilket er i den lave ende af, hvad den har ligget på de seneste måneder, hvor den de fleste dage har svinget mellem 0,30 og 0,50 procent.

Men det er svært at sammenligne med tidligere, fordi teststrategien har ændret sig - blandt andet fordi man nu skal bruge et negativt testsvar for at komme til frisøren eller massøren.

Derfor er der langt flere, som lader sig teste, og når man tester flere, der ikke har symptomer, vil positivprocenten forventeligt gå ned.

Så mange er vaccineret

Onsdag er der 805.236 personer, der har fået det første stik med coronavaccine. De er fordelt over hele landet. Det betyder, at 13,8 procent af befolkningen har påbegyndt deres vaccination. 

7,1 procent af den danske befolkning er fuldt vaccineret. Zoomer vi lidt tættere ind på regionerne, ligger det tal på 7 procent for Region Midtjylland og 7,6 procent for Region Syddanmark. 

Du kan se tallene for din kommune her: