TV der bevæger dig

COVID-19

Plejehjemsbeboere smittet med covid-19 - hel etage isoleret

To beboere på et plejehjem i Vejle er blevet smittet med coronavirus. Hvordan det er sket er endnu uklart.

Det seneste døgn har der i Region Syddanmark været en stor stigning i antallet af patienter på intensivafdelinger og i respiratorer. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Det første tilfælde af coronavirus har ramt Vejles plejehjem. To beboere fra Holmegården er indlagt på Kolding Sygehus, hvor de er testet positive for covid-19, mens en tredje, der ikke er blevet indlagt, også er testet positiv.

- Vi har hele tiden vidst, at vi en dag stod i denne situation, selvom vi gør alt, hvad vi kan for at isolere og beskytte vores svageste og mest udsatte borgere. Det er meget trist både for de to borgere, der nu ligger på sygehuset, og for deres pårørende, siger Jens Ejner Christensen.

Læs også Billund-direktør: Hårdt at se en tom afgangshal

At smitten er kommet ind på plejehjemmet betyder, at man nu tager sig nogle forholdsregler. Den etage, de to beboere boede på, er blevet isoleret fra resten af plejecenteret, og personalet, der har været der, kommer ikke andre steder i huset.

Alle pårørende til beboere på etagen er underrettet.

Vil teste alle med symptomer

På plejehjemmet er man chokeret over, at beboerne er smittede, og derfor vil man nu teste alle beboere og personale, hvis man udviser symptomer.

Læs også Efter 67 års ægteskab må de nøjes med kærlighed over altanen

- Vi er selvfølgelig ekstra opmærksomme på, om beboere eller medarbejdere får symptomer, der kan pege mod coronavirus. Vi har også ekstra medarbejdere, som står klar til at tage over, hvis plejecentret har behov for ekstra hænder, eller hvis vi har medarbejdere, der skal i karantæne, siger Anne-Marie Bentzen, områdeleder i Vejle Kommune.

I alt der indlagt 83 personer med covid-19 på Region Syddanmarks sygehuse, heraf 23 på intensiv.

 

Mest sete på tvsyd.dk