TV der bevæger dig

COVID-19

Plejehjemsbesøg foregår nu i drivhuse og pavilloner

Den stigende covid-19-smitte betyder nye restriktioner for plejehjemsbesøg i Horsens Kommune. Kun én pårørende må komme inden for de lukkede døre, og resten kan besøge beboerne udenfor.

Tamdrup Centret vil tage et drivhus i brug, så beboerne stadig kan få besøg. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

Store glasvægge danner rammerne for de nye besøgsrum på plejehjemmene i Horsens Kommune. Der er gjort klar til møbler, og varmen er på vej.

Der er sat restriktioner på besøgene i kommunen, og derfor bliver der ikke lukket besøgende ind på plejehjemmene. Kun én udvalgt pårørende må besøge indenfor.

Det har fået plejehjemmene til at tage drivhuse og pavilloner i brug, så beboerne stadig kan ses med deres bekendte.

Læs også Beboerne på plejehjem i Horsens får begrænset deres besøg af familie

Nye rammer

På Præsthøjgården i Horsens har man investeret i en ny pavillon for at gøre de udendørs besøg mere komfortable. Gardinerne er på vej, og det samme er hyggen.

Jeg er superglad for, at vi har nået at få styr på det, før vi går en kold tid i møde.

Line Juhl, daglig leder på Præsthøjgården

- Vi kan nu tilbyde udendørs besøg, så vores beboere ikke skal undvære deres kære, nu hvor de pårørende ikke kan komme ind, siger Line Juhl, der er daglig leder på Præsthøjgården og er forstående overfor de nye restriktioner.

Der er også varme på vej til den nye pavillon, så beboerne kan nyde besøg fra deres pårørende.

- Jeg er superglad for, at vi har nået at få styr på det, før vi går en kold tid i møde. Allerede nu er der ikke nogen af beboerne, der kan sidde udenfor, og det har stor betydning, at de kan blive ved med at se deres pårørende, siger Line Juhl.

Men det er ikke alle plejehjem i Horsens, der har plads til en ny pavillon.

Drivhus som besøgsrum

På Tamdrup Centret vil man tage et gammelt drivhus i brug til besøg af pårørende som nødløsning. Der skal dog lidt kærlighed til, før det står helt klar.

Hvis det fortsætter, skal vi have en permanent løsning.

Aase Margrethe Eide, daglig leder af Tamdrup Centret

- Vi skal have gjort det mere hyggeligt i drivhuset. Vi skal have ryddet op og gjort plads til to stole mere, siger daglig leder af Tamdrup Centret Aase Margrethe Eide, som håber, drivhuset allerede kan blive klar til weekenden.

De har længe anvendt et havehus til udendørsbesøg, men det er nu taget ned for at gøre plads til flere boliger. Derfor er der i øjeblikket ikke plads til en pavillon som på Præsthøjgård, men fortsætter restriktionerne, skal besøgene kunne foregå i andre rammer.

- Hvis det fortsætter, skal vi have en permanent løsning og en anden overdækket bygning sat op, så vi kan komme indenfor. Men jeg håber ikke, det varer ved, siger Aase Margrethe Eide.

Mest sete på tvsyd.dk