TV der bevæger dig

COVID-19

Politi: Mange kører forgæves til grænsen for at handle

Tyskland har endnu ikke lempet på grænselukningen til Danmark. Alligevel tror mange, at de kan grænsehandle igen.

Foto: Claus Fisker

Mange borgere søger allerede nu mod Tyskland for at kunne grænsehandle, men bliver afvist, fordi landet endnu ikke har åbnet for fri indrejse, fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi. 

- Vent til grænsen åbner og spar jer for en forgæves køretur og ærgrelserne, lyder det på Twitter til de ivrige danskere.

Flere personer har fredag forsøgt at køre til Tyskland i den tro, at grænsen allerede er blevet åbnet.

Læs også Tyskland er villig til at åbne grænsen til Danmark fredag

- De er så vendt om igen, fordi de er blevet stoppet af den tyske grænsekontrol, fortæller Mads Dollerup-Scheibel, kommunikationskonsulent hos Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

- Det er jo et udtryk for, at folk har troet, de kunne komme ned at handle. De har ikke været klar over, at grænsen stadig er lukket, tilføjer han.

Syd- og Sønderjyllands Politi får i disse dage mange telefoniske henvendelser fra folk, der spørger, om grænsen er åben igen. 

Misforståelsen kan skyldes, at den tyske indenrigsminister, Horst Seehofer, i denne uge har givet udtryk for, at Tyskland er klar til at åbne grænsen til Danmark allerede i dag, fredag den 15. maj. Men det var betinget af, at der blev indgået en fælles dansk-tysk aftale, og det er ikke sket.

 

 

Mest sete på tvsyd.dk