Politiet forventer øget trafikpres på grænseovergangene

Fra lørdag klokken 16 lørdag kan alle tyske statsborgere med en negativ test, eller som er færdigvaccinerede mod corona, rejse ind ind i Danmark. Ved grænsen er politiet klar til øget trafik ind i Danmark.

Den opdaterede rejsevejledning, der fredag kom fra Udenrigsministeriet, åbner ikke alene for, at rejsehungrende danskere kan komme på ferie i udlandet. Opdateringen betyder også, at turister fra en række lande kan rejse ind i Danmark uden at risikere karantæne.

quote

Kontrollen vil som hidtil foregå i form af stikprøver

Allan Dalager, vicepolitiinspektør, Udlændingekontrolafdeling Vest

Det betyder eksempelvis, at alle tyske statsborgere fra i eftermiddag kan rejse ind over grænsen i Sønderjylland og holde ferie i sommerhuse i Danmark.

Det vil uden tvivl medføre øget trafik ind over grænseovergangene i Sønderjylland – både i dag og de kommende dage.

- Kontrollen vil som hidtil foregå i form af stikprøver, hvor vi tjekker, om de rejsende har dokumentationen i orden for test, vaccination eller overstået corona.  Vi forventer, at det kan ske uden større risiko for kø eller forsinkelser ud over det normale i sommertiden, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager, Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg under Syd- og Sønderjyllands Politi.