Politiet: Helt i orden at angive større forsamlinger

Sydøstjyllands Politi vil være mere synligt i påsken, hvor folk søger mod de samme udflugtsteder lige fra strande til seværdigheder.

Cocktailen af godt vejr og påskeferie får nu ordensmagten til at reagere. Beskeden fra politidirektøren hos Sydøstjyllands Politi, Jørgen Abrahamsen, tirsdag er ikke til at tage fejl af.

Hvis man oplever, at andre ikke overholder kravet om kun at forsamles i små grupper, er det helt i orden at angive dem, lød det fra politidirektøren ved tirsdagens doorstep-møde ved politistationen i Horsens omkring politikredsens håndtering af coronasituationen i påsken. 

- Hvis man erfarer, at nogle stimler sammen det samme sted, så lad os det vide. Så vi kan komme og kigge på det. Foregår der noget uhensigtsmæssigt, kan man være sikker på at få en bøde med derfra, sagde politiinspektøren.

Folk søger de samme steder

Politiet oplever, at folk søger mod de samme udflugtsteder lige fra strande til seværdigheder.

Der opfordrer ordensmagten endnu engang til, at man overholder myndighedernes anbefalinger om at holde afstand til hinanden.

I påsken vil folk sandsynligvis søge mod de samme parker, skaterbaner eller udflugtsmål. Specielt er Himmelbjerget, Den Genfundne Bro, Skyttehushaven i Vejle, strandene og genbrugspladserne særligt populære steder at søge hen.

- Med det gode vejr, der er på vej i påsken, kan man jo få lyst til at forsamles igen. Men det må vi på det kraftigste advare imod, uanset om det er offentligt eller privat. Vi vil være synlige alle de steder og sørge for, at det hele forløber efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger, sagde han og oplyste, at der i politikredsen vil blive sat ekstra patruljer ind i påsken for at sikre, at alt foregår reglementeret.

23 bøder i Syd- og Sønderjylland

Siden den 18. marts, hvor bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger trådte i kraft, har Sydøstjyllands Politi udstedt i alt 15 bøder. Syd- og Sønderjyllands Politi har haft bødeblokken oppe i alt otte gange, mens der på landsplan er udstukket i alt 182 bøder til folk, der ikke overholdt reglen mod at forsamle sig i større grupper.

Sydøstjyllands Politi dækker Skanderborg, Horsens, Hedensted, Vejle, Billund, Kolding og Fredericia kommuner.