TV der bevæger dig

COVID-19

Politiet holder øje med sommerhusområder

Ekstra patruljer sendes ud i sommerhusområder for at holde øje med, om gæster overholder reglerne – og om ubudne gæster holder sig væk.

Statsministeren og politiet har tidligere opfordret til, at danskerne ikke tager i sommerhus, så man undgår at sprede smitte fra landsdel til landsdel. Foto: Scanpix

I denne uge og i påsken vil man opleve mere politi, hvis man bevæger sig i Syd- og Sønderjyllands Politis sommerhusområder. Her er der nemlig ekstra mandskab til stede for at holde øje med de sommerhusferierende og forretninger.

- Det sker for at holde øje med, at både fastboende, gæsterne i sommerhusene og forretningerne overholder reglerne og kender de gode råd for at undgå spredning af virus, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Holder også øje med udbudne gæster

Selvom det ikke er forbudt at tage af sted, vil man nok opleve mange tomme sommerhuse rundt omkring, fordi mange udenlandske gæster ikke vil dukke op i foråret. Derudover har både politiet og regeringen også flere gange opfordret til, at danskerne undlader sommerhusturen i år.

Læs også Ja, du må gerne tage i sommerhus, men politiet synes, du skal lade være

Derfor skal den øgede patruljering også sikre, at de ubudne gæster holder sig ude af de tomme feriehuse.

- Der kan være sommerhuse, der står tomme, fordi mange gæster – både danske og udenlandske – ikke kommer alligevel. De ville kunne friste indbrudstyve, så dem forsøger vi også at holde et vågent øje med, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi.

Derfor råder politiet også til, at et udlejningsbureau eller andre i området skal kigge til dit sommerhus, og eventuelt sætte nogle tænd-sluk-ure op, hvis ikke man selv benytter sig af det hen over påsken.

Ser man noget mistænkeligt, skal man kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiets anbefalinger

 

  • I må ikke i det offentlige rum forsamles mere end 10 personer.
  • Gensynskram, high-fives eller fællesspisning med naboerne frarådes.
  • Hold dig to meter fra alle andre end de mennesker, du bor sammen med.
  • Køb eventuelt ind hjemmefra, så du ikke kommer ind i fyldte butikker på feriestedet.
  • Hvis du tager ud at handle, lad så en enkelt voksen handle for hele familien og gør brug af handsker og håndsprit. Rør ikke ved ting, du ikke vil købe.
  • Når I går eller cykler tur, så vælg områder der ikke er overrendte og hold stadig to meters afstand til andre. 
  • Lad så vidt muligt være med at røre ved ting som andre også kan have sat hænderne på. Det gælder offentlige legeredskaber, borde/bænke, offentlige motionsredskaber etc.

 

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Mest sete på tvsyd.dk