TV der bevæger dig

COVID-19

Præst: Jeg vil hellere i Bilka end samle folk i små kirker

Efter debat om åbning af kirkerne til påske melder sognepræst i Jelling klart ud: Det er uforsvarligt at samles i små kirker.

Sognepræst Kristian Bøcker kalder det "upassende", hvis man åbner kirkerne til gudstjenester påskesøndag. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

- Jeg ved godt, det er mærkeligt at stå som præst og sige, at folk ikke skal komme i kirke. Men i den her situation synes jeg, det er det eneste rigtige.

Sådan siger sognepræst i Jelling, Kristian Bøcker, til TV SYD. Han er imod åbningen af kirkerne til påske, fordi han mener, det er uforsvarligt at samles så mange kirkegængere, hvoraf flere vil være ældre borgere.

Debat om åbning af kirkerne

Debatten om kirkeåbning kommer, efter at en menighedsrådsformand fra Christiansfeld skrev et åbent brev til kulturminister Joy Mogensen. Her spurgte han, om det var muligt at åbne op for påskegudstjenester, fordi det er kirkens største højtid.

- Man kan nu komme på genbrugspladser. Man kan også komme i butikkerne på påskehelligdagene. I folkekirken har man også fået lov til at holde begravelser med et vist antal deltagere. Nu er det måske tiden til at overveje, om det alligevel kan lykkes at holde påskegudstjeneste uden at komme i karambolage med sundhedsmyndighedernes regler, siger menighedsrådsformanden Mogens Mogensen til TV SYD.

Men den ide, mener Kristian Brøcker, er direkte uforsvarlig. Derfor skrev han et opslag på Facebook, hvor han fortalte, at han hellere ville i Bilka, hvor der er god plads, end samles i små kirker.

- Jeg synes, det er en meget dårlig idé, af den simple grund at det øger smittefaren. Jeg synes også, det er et signal, hvis man gør det. Uanset hvordan man gør det, så er man ikke solidarisk med det øvrige samfund. Og det, synes jeg, er et meget dårligt signal at sende, siger sognepræsten Kristian Bøcker til TV SYD.

Kirkene forbliver lukket

Kirkeminister Joy Mogensen sagde ellers onsdag, at regeringen arbejdede på at gøre det muligt at holde påskegudstjenester i begrænset omfang.

Men de overvejelser er nu droppet, efter et flertal af landets biskopper har udtrykt, at folkekirken ønsker at stå sammen med resten af samfundet i forhold til at genåbne samfundet.

Det skriver kirkeministeriet her til aften i en pressemeddelelse.

Mest sete på tvsyd.dk