Preben i corona-klemme: Har brug for kompensation - men det koster penge at søge

Staten har lavet corona-hjælpepakker for milliarder. Men selvstændige Preben Thomassen har ikke penge nok til at søge om kompensationen, da han ikke har råd til en revisonspåtegning.

Selvom Finansministeriet i weekenden offentliggjorde ændringer i hjælpepakkerne, så er det ikke blevet nemmere for fotograf Preben Thomassen at få gavn af kompensationen fra staten.

Fester og arrangementer er aflyst under coronakrisen, og det har gjort det svært for fotografen fra Bramming at få indtægter.

- Det er rigtig hårdt lige i øjeblikket. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Skal jeg bare sige, at så er slut med mit livsværk?, siger han til TV SYD.

Revisionspåtegning

En revisionspåtegning bliver udført af en revisor. Det sker, efter at revisoren har udarbejdet revisionen og dernæst konkluderer arbejdet.

Påtegningen giver virksomheders regnskab en troværdighed, som det ellers ikke ville have haft. 

 

80 procent refundering hjælper ikke

Før Preben Thomassen kan ansøge om statens kompensation, kræves det, at han får lavet en revisionspåtegning af en revisor. Det koster penge, og derfor har fotografen undersøgt, hvilke muligheder han har.  

- Det sted, hvor jeg får lavet mit regnskab, fik jeg at vide, at hvis jeg skal søge om kompensation til mine faste udgifter, så koster det mig 5.000 kroner, for der skal laves en revisionspåtegning, siger han.

Fotografen ved godt, at staten refunderer 80 procent af prisen for revisionsarbejdet, men som han konstaterer, så kræver det, at han har de 5000 kroner og ikke skal til at lægge ud. 

En bagatelgrænse

Preben Thomassen ville ønske, at staten kunne bruge det nylige årsregnskab til at vurdere efter. Så kunne han spare pengene til revisoren i denne omgang.

Hos Dansk Folkeparti er de klar til at kigge på initiativer, som kan hjælpe de små virksomheder, fortæller Hans Christian Skibby til TV SYD.

- De initiativer, der er, skal lige gås igennem med en tættekam. Vi skal prøve at gøre det endnu bedre for blandt andet de helt små virksomheder. De er kommet i en situation, som de ikke burde være i set i forhold til revisionskrav og store udgifter til at få lavet ekstra revision. Derfor giver det god mening at se på, om vi kan få lavet en bagatelgrænse, hvor de her virksomheder kan få nogle mindre, men stadig rimelige krav, siger han.  

Ændringer i kompensation

Kompensationsordningen er ændret, så ansøgere kan søge om kompensation i perioden 9. marts 2020 til 8. juli 2020. Det vil sige, at der skal ansøges om kompensation to gange – en for perioden 9. marts til 9. juni og endnu en for 9. juni til 8. juli.

Der er også blevet ændret i ordningen for virksomheders faste omkostninger. Procentsatsen hedder minimum 35-60 procent i omsætningsnedgang, før det er muligt at blive kompenseret 25 procent for sine faste omkostninger.

Indtil nu har virksomheder maksimalt kunnet få udbetalt 60 millioner kroner i kompensation for faste omkostninger, men det beløb er hævet til 110 millioner kroner.

Virksomheder skal som minimum have faste omkostninger for 12.500 kroner for en tremåneders periode for at kunne få kompensation.

Kilde: Finansministeriet