TV der bevæger dig

COVID-19

Region vil teste oftere efter corona-udbrud på sygehus

Region Syddanmark ændrer på retningslinjer, efter at 21 patienter og ansatte blev smittet med corona på sygehus i Vejle.

Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Sygehusdirektører og koncernledelsen i Region Syddanmark mødtes tirsdag i den regionale covid-19-task force, hvor en sag med smittede patienter fra Vejle Sygehus var på dagsordenen.

Koncerndirektør Kurt Espersen 

Tilfældet på sygehuset blev gennemgået og evalueret, og ifølge en pressemeddelelse fra regionen er vurderingen, at sygehuset har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

- Vi er ikke den eneste region, der har oplevet en smittespredning på denne måde. Det er uundgåeligt, at vi og andre regioner vil komme til at opleve udbrud igen, men det handler om at minimere antallet, siger koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark.

Møde med Sundhedsstyrelsen

Region Syddanmark vil nu tage retningslinjerne op til diskussion på et møde med Sundhedsstyrelsen, hvor de forskellige regioners erfaringer og input kan komme frem, så man i fællesskab kan vurdere, om der skal ændres på de nuværende retningslinjer.

Koncerndirektøren oplyser, at Region Syddanmark vil intensivere arbejdet med en række tiltag, der ligger inden for de nuværende retningslinjer. Det vil ske med tre nye tiltag, hvorefter at udsatte patientgrupper skal testes flere gange under deres indlæggelse.

- Vi står med en sygdom, som ingen kender fuldt ud endnu. Det giver udfordringer, når vi skal inddæmme den. Selvom vi har fulgt alle retningslinjerne til punkt og prikke, så illustrerer tilfældet fra Vejle bare, at vi ikke fuldstændigt kan forhindre en spredning af smitten. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan for at undgå det, siger koncerndirektør Kurt Espersen.

De tre initiativer bliver indført hurtigst muligt.

De tre nye tiltag

  • At visse patientgrupper skal testes oftere. En lang række sygdomme kan medføre feber og dermed dække over en eventuel sent udviklet covid-19. Ved at teste dem oftere kan sygehusene fange eventuelle covid-19-patienter hurtigt og isolere dem fra andre patienter.
  • At medarbejdernes brug af værnemidler skal tage udgangspunkt i et forsigtighedsprincip. Medarbejdere skal være mere opmærksomme på at bruge værnemidler – også ved patienter uden symptomer på covid-19.
  • At særligt udsatte patienter kan kontakte deres respektive afdelinger, hvis de ønsker en dialog om, hvorvidt en ikke-vigtig operation og behandling kan og bør udskydes.
Mest sete på tvsyd.dk