Rejser til Spanien frarådes igen: Holgers ferie er aflyst for tredje gang

Holger Gorm Petersen har vinket farvel til tre rejser til Spanien på grund af coronavirus. Senest torsdag eftermiddag da Udenrigsministeriet opdaterede rejsevejledningerne igen.

- Jeg blev godt gal, da jeg hørte det, og jeg synes, det er rigtig træls, siger Holger Gorm Petersen fra Randbøldal.

På Udenrigsministeriets hjemmeside om Spanien har det siden torsdag eftermiddag fremgået, at alle ikke-nødvendige rejser til landet frarådes.

Én af dem, som er påvirket af ændringen, er altså Holger Gorm Petersen, der skulle være rejst til Mallorca på mandag. Og selvom der lige nu er et lavere smittetal på øen end i andre dele af Spanien, frarådes danskere altså også at rejse hertil.

- Det er det, som irriterer mig mest. Jeg synes ikke, det giver mening at lukke hele landet ned, når det ikke er farligere at tage til Mallorca end til Aarhus eller København, siger Holger Gorm Petersen.

Var rejsevejledningen ikke blevet opdateret, var han uden tvivl taget afsted sammen med sin rejsefælle, da ingen af de to var bekymrede for turen eller helbredet.

Ikke en, ikke to, men tre aflysninger

Det er slet ikke første gang, at Holger Gorm Petersen må aflyse en ferie på grund af coronavirus. Siden marts måned er hele tre af hans rejser til Spanien blevet aflyst.

I marts måned steg smittetallene på et hotel på Tenerife. Og Tenerife var lige præcis destinationen, hvor Holger Gorm Petersen skulle have tilbragt en ferie med sin rejsefælle. Kort efter blev alle ikke-nødvendige rejser frarådet til hele verden, og rejsen blev aflyst.

- Jeg har haft samme fornemmelse ved alle aflysninger, men ved den første aflysning i marts tænkte jeg, at det nok skulle gå, når vi allerede havde bestilt en rejse til Mallorca i maj, fortæller Holger Gorm Petersen.

Men i maj måtte de igen sande, at de ikke kom afsted. Denne gang skulle turen være gået til Mallorca. Rejsevejledningen, der frarådte alle ikke-nødvendige rejser til Spanien, blev forlænget i både april og maj.

quote

Jeg har arbejdet fuldtid hele sommeren, og nu skulle vi endelig holde ferie.

Holger Gorm Petersen

Juni blev måneden hvor rejsevejledningerne blev lempet, og en rejse til Mallorca lå klar til den 10. august. Holger Gorm Petersen så meget frem til rejsen, da det årlige antal ferier allerede var skåret drastisk ned. På et normalt år går turen gerne sydpå fem gange.

- Jeg har arbejdet fuldtid hele sommeren, og nu skulle vi endelig holde ferie, siger Holger Gorm Petersen.

I dag, fredag, går Holger Gorm Petersen på 14 dages ferie, men nu har han altså ikke umiddelbart udsigt til nogle udlandsrejser.

Dog er en køretur til Tyskland eller en ferie til Grækenland ikke udelukket. Samtidig bliver der krydset fingre for, at de andre rejser til Spanien, der allerede ligger og venter i kalenderen, kan gennemføres.