TV der bevæger dig

COVID-19

Rejsevejledning ændret: Den 27. juni må du rejse til de fleste lande i Europa

Nu er det atter muligt at rejse til lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc.dem.) orienterede torsdag resten af Folketingets partier om den nye model for grænserne. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Flyene i Billund Lufthavn kommer formentlig atter til at lande og lette, efter at regeringen har ændret rejsevejledningen til de fleste EU-lande.

Afgangshallen i Billund Lufthavn kommer formentlig atter til at summe af liv, efter at regeringen har ændret rejsevejledningen til de fleste EU-lande. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

1 af 3

Regeringen lemper nu grænserestriktioner og rejsevejledninger, så man fra den 27. juni kan rejse til og fra lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien. 

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Tip os, hvis din ferie glippede eller lykkes

Hvis du har afbestilt en rejse og lavet andre planer, fordi du ikke troede, du kunne komme afsted. Eller du har holdt fast i din oprindelige rejse i håbet om, at grænserne ville åbne, så hører vi gerne fra dig på tvsyd@tvsyd.dk eller vores facebookside.

Åbningen betinges af, at landene opfylder visse objektive kriterier, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Det drejer sig konkret om, at antallet af smittede skal være på et lavt niveau, ligesom der arbejdes på at udforme et kriterium om landenes testregimer. Lever landene op til kriterierne, åbnes grænserne for beboere i de omfattede lande. 

Under 20 smittede pr. 100.000

Den nye model træder i kraft lørdag den 27. juni, og den 25. juni  kommer der en liste over åbne- og karantænelande. Ud fra de valgte kriterier fastslås det dog allerede nu, at langt de fleste lande i EU- og Schengenområdet samt Storbritannien vil stå på listen. Kun Portugal og Sverige med undtagelse af Skåne, Halland og Blekinge er undtaget. 

- For at være "åbent" skal et land have under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

- Når et land først er åbent, vil det kritiske niveau for, hvornår et land ændrer status til "karantæneland" være ved 30 smittede pr. 100.000 indbyggere, skriver ministeriet.

Det kommer stadig til at gælde for alle turister, at de skal have mindst seks overnatninger, medmindre de kommer fra Skåne, Halland og Blekinge i Sverige samt Slesvig-Holsten i Tyskland.

Der er endnu ikke er en model på plads for lande uden for Europa.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (Soc.dem.) orienterede torsdag resten af Folketingets partier om den nye model for grænserne under et ekstraordinært møde i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Siden 13. marts har Udenrigsministeriet frarådet alle ikke-nødvendige rejser til udlandet. Fra mandag i denne uge blev Tyskland, Norge og Island dog taget ud af den ligning. Da fik turister fra Tyskland, Norge og Island ligeleders adgang til Danmark.  Samtidig fik alle knap tre millioner borgere i Slesvig-Holsten lov at krydse grænsen til Danmark uden at have et anerkendelsesværdigt formål.

Mest sete på tvsyd.dk