TV der bevæger dig

COVID-19

Restaurant klar til genåbning: Nu kan man bestille burgeren på en app

Efter månedsvis ufrivillig lukning har cafeer og restauranter udsigt til at åbne igen. I Vejle er de klar med håndsprit og længere mellem bordene.

Rasmus Paulin har forberedt sig grundigt til at genåbne Conrads og Vinbar No14 Foto: Jakob Schjødt-Pedersen

På Conrads i Vejle behøver man ikke længere at forlade bordet for at bestille sin mad. Man bruger bare en app. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

1 af 2

Tidligere gik man op til baren for at bestille sin burger hos Conrads i Vejle. Når cafeen atter åbner i nær fremtid, behøver man ikke forlade bordet. Nu er det nemlig muligt at bestille burgeren på en app og få den serveret efterfølgende.

På Conrads i Vejle og mange andre steder, behøver man ikke længere at forlade bordet for at bestille sin mad. Man bruger bare en app. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Regeringen og sundhedsmyndigheder siger samstemmende, at det godt kan lade sig gøre at genåbne cafeer og restauranter fra på mandag. Det bliver der torsdag forhandlet om mellem Folketingets partier, og statsminister Mette Frederiksen oplyser, at alle partier ønsker at genåbne spisestederne.

Vi har tabt 85 % af vores normale omsætning.

Rasmus Paulin

Den nyhed vækker optimisme på cafeen Conrads i hjertet af Vejle. Nu er en åbning sandsynligvis på vej fra mandag, og på spørgsmålet, om cafeen er klar til at modtage gæster på forsvarlig vis, er der ingen vaklen:

- Det mener jeg 100%, at vi er, siger Rasmus Paulin, der er marketingchef hos Conrads.

Menukortet indeholder de nye tiltag i restauranten Foto: Tais Tullin, TV SYD

Dyr omgang for cafeen

Gennem de seneste to måneder har man på cafeen tænkt meget over, hvordan man vil modtage kunder igen. 

Der er håndsprit alle vegne og skilte, der markerer afstand mellem bordene. Der er små kuverter til bestikket, så kun gæsterne skal røre ved det. 

Restauranten og den tilhørende Vinbar No 14 har tilsammen 350 siddepladser. Her er der gode muligheder for at indrette sig på nye måder.

- Vi kan lave mere plads mellem bordene. Samtidig har vi printet nyt menukort, hvor vi på forsiden har anvisninger til, hvordan man skal forholde sig, forklarer Rasmus Paulin.

Trods hjælpepakken fra Folketinget har nedlukningen været dyr for den vejlensiske cafe.

- Vi har tabt 85 % af vores normale omsætning. Begynder man at gange det ud på dage og måneder, er det jo rigtig, rigtig mange penge, det handler om, siger Rasmus Paulin.

Vaskesange på toilettet

På Conrads ved de godt, at sikkerheden også handler om, at kunderne overholder retningslinjerne, som er udstukket af sundhedsmyndighederne.

For at minde kunderne om at vaske hænder, er der vaskesange på toilettet, så gæsterne ved, hvor længe de skal vaske hænder.

Vaskesangen går på Mester Jacob Foto: Tais Tullin, TV SYD

- Det har vi tyvstjålet fra børnehaven, fordi vi synes, det gav god mening under denne coronakrise, fortæller Rasmus Paulin.

Mest sete på tvsyd.dk