TV der bevæger dig

COVID-19

Restauratør får aflysninger på stribe efter restriktioner i 11. time: Maden var købt ind

På Restaurant Knapp ved Aabenraa var råvarerne til weekendens fester købt, da forsamlingsforbuddet fredag blev skærpet.

Der bliver ikke 70-års fødselsdag på Restaurant Knapp ved Aabenraa i weekenden, efter at forsamlingsforbuddet på 50 personer nu også omfatter private arrangementer. Foto: Ole Møller, TV SYD

På Restaurant Knapp ved Aabenraa skulle der søndag have været 70-års fødselsdag med 72 deltagere.

Der var dækket op med "coronaborde", der sikrer god afstand mellem gæsterne.

Det er jo desværre sådan, at de ikke lige helt er klar over det, ovre i regeringen, at vi laver alle pengene i weekenden.

Per Dupont, indehaver, Restaurant Knapp

Men efter fredagens coronapressemøde er aflysningerne væltet ind hos Restaurant Knapp - også til 70-års fødselsdagen, der blev aflyst lørdag formiddag.

- Her til morgen har min datter Sabrina og jeg taget telefonen 52 gange, siger Per Dupont, indehaver af Restaurant Knapp.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) meddelte fredag på et pressemøde, at forsamlingsforbuddet på 50 personer nu også gælder private arrangementer.

Læs også Restriktioner forlænges: Fra lørdag må private fester kun være med 50 deltagere

På menuen stod der flødelegeret jordskokkesuppe med friske kammuslinger, bagt torsk med ingefær og chateaubriand.

Men selvom festen er aflyst, så var råvarerne til maden allerede købt ind. Derfor bliver de skærpede coronarestriktioner, der kom i 11. time for restaurationsbranchen, ikke taget godt imod af Per Dupont.

Per Dupont er restauratør og indehaver af Restaurant Knapp ved Aabenraa. Foto: Ole Møller, TV SYD

- Man får det at vide en fredag eftermiddag i vores branche. Det er jo desværre sådan, at de ikke lige helt er klar over det, ovre i regeringen, at vi laver alle pengene i weekenden. Så nu er vi igen stampet tilbage, siger Per Dupont.

Han forstår godt, at folk aflyser, for som han selv siger, kan det være svært at begynde at fravælge gæster til ens fest, hvis man har inviteret flere end 50.

Læs også Branche frygter blodbad efter nye coronarestriktioner

Aflysningerne kommer ikke kun til arrangementer i den nærmeste fremtid. Per Dupont skal bladre langt i kalenderen, når folk ringer og aflyser.

- Vi fik et stød i sidste uge, og nu får vi et mere. Så det bliver noget af en kamp fremover. Jeg kan også se, at vores julefrokoster ryger ud af bogen efterhånden, siger indehaveren af Restaurant Knapp.

Per Dupont fortæller, at han vil ringe rundt til byens plejehjem for at høre, om de vil tage imod noget af den mad, som gæsterne skulle have spist søndag.

De nationale restriktioner skulle være udløbet 4. oktober Men på pressemødet fredag blev det meddelt, at restriktionerne bliver forlænget frem til 18. oktober.

Mest sete på tvsyd.dk