TV der bevæger dig

COVID-19

Rosende ord til unge - De er gode til at holde afstand

Trods forårsfornemmelser er de unge i Esbjerg gode til at overholde myndighedernes anbefalinger.

00:30

Unge esbjergensere håber, at de hurtigere kan vende tilbage til hverdagen, hvis de overholder forbuddene.

Når solen titter frem en fredag eftermiddag, er der normalt mange unge at spotte i bybilledet. I sidste uge kunne man også se, at unge flokkedes i Hovedstaden trods forbud fra myndighederne. Men det samme gør sig ikke gældende, hvis blikket vendes mod Esbjerg. 

- Det helt store billede er, at unge i Esbjerg er meget ansvarlige, siger Vibeke Stage, leder af SSP i Esbjerg. 

Og det er SSP-konsulenten Lars Malmkvist enig i.

- Vi møder faktisk ikke unge mennesker ude i bylivet i øjeblikket, fortæller han.

Siden den 18. marts har der været forbud mod at forsamles mere end ti mennesker, og der har været stor fokus på, hvordan unge ville tage det til sig. 

Men ifølge de unge esbjergensere er der god grund til at blive hjemme.

- Jeg sidder og studerer meget derhjemme, og det er rimelig kedeligt. Så jeg tænker, jo hurtigere vi overholder tingene, jo hurtigere kan vi også komme i gang igen, siger Emma Merie Lacour Benzon, der er studerende i Esbjerg.

Jeg har stor ros til både borgere, foreninger og virksomheder for at respektere og overholde regeringens regler og retningslinjer.

Jørgen Meyer, politidirektør, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Få bøder uddelt

Generelt har bødehæftet ikke været meget fremme, efter at der kom et forsamlingsforbud på mere end ti personer. Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har der kun været tre sigtelser i deres politikreds, siden forbuddet begyndte. 

- Jeg har stor ros til både borgere, foreninger og virksomheder for at respektere og overholde regeringens regler og retningslinjer, fortæller politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Læs også Forsamlinger på mere end ti personer forbydes

De tre sigtelser har drejet sig om et værtshus ved Henne Strand, der fik en bøde for fortsat at holde åbent for gæster, og i Haderslev, hvor der var mere end ti unge forsamlet ved Varbergparken. Senest har en neglesalon i Esbjerg også fået en bøde, fordi butikken ikke var lukket. 

Derfor er budskabet fra politidirektøren fra Syd- og Sønderjyllands Politi fortsat at følge anbefalingerne:

- Jeg vil opfordre borgerne til stadigvæk at være sammen færrest muligt og følge reglerne med hygiejne. Hvis ikke folk gør det, så er vi politimæssigt klar til at sætte ind, siger politidirektør Jørgen Meyer til TV SYD.

Hos Sydøstjyllands Politi ser situationen ikke meget anderledes ud. I alt er der foretaget fire sigtelser, hvor en frisør i Horsens og tre personer i forbindelse med en åben vandpibecafe i Vejle har overtrådt forbuddet. 

Mest sete på tvsyd.dk