TV der bevæger dig

COVID-19

Royal Run aflyst – udskudt til 2021

Startnumre overføres automatisk til næste år. Den nye dato er 24. maj 2021.

Kronprinsparret glæder sig til Royal Run, der bliver flyttet til 2021. Foto: Kongehuset

Egentlig skulle Royal Run 2020 løbe af stablen om to uger, anden pinsedag, i Sønderborg. Så blev løbet udskudt til 6. september på grund af coronavirus, men nu bliver 2020-udgaven af det royale løb aflyst og udskudt til næste år.

- Det er rigtig træls, men vi forstår udmærket beslutningen. Selvfølgelig skal det være sikkert for alle at være med. Så nu må vi se fremad og glæde os over, at Sønderborg bliver værtsby til næste år, siger Per Hussmann, Sport Event Syd, der er den lokale arrangør.

Sønderbog skulle i 2020 have lagt jord til Royal Run for første gang, da man ville markere genforeningen.

- Royal Run vil ganske enkelt ikke kunne afvikles i den ånd, som har kendetegnet løbet – et samlingspunkt for danskerne på tværs af alder, på tværs af kongeriget.
- Jeg vil i stedet, sammen med min familie, se frem mod pinsen 2021, hvor vi forhåbentligt kan samles igen til et Royal Run, som vi kender det. Indtil da håber jeg, at alle bevarer glæden ved løb og fysisk udfoldelse, siger kronprins Frederik i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Læs også Royal Run udsættes til september

Ny dato i 2021

Royal Run skal i stedet finde sted 24. maj 2021, hvilket også er anden pinsedag. Det har arrangørerne bag løbet besluttet.

- Vi tror og håber, at vi til maj næste år er kommet ud på den anden side og atter kan samles i det store idrætsfællesskab, og vi sætter derfor denne dato, siger Morten Mølholm, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Løbet bliver løbet i Sønderborg, Aalborg, Odense, Rønne og København samme dag, mens løbet er i Nuuk den 17. maj 2021.

Læs også Royal Run startnumre revet væk på en time

Derfor glæder de sig nu til løbet i den lokale løbeklub, Vidar Motion Sønderborg.

- Det fede ved Royal Run er jo, at det er et løb, der appellerer så bredt. Det er for alle, og der er mange, der ellers aldrig dyrker motion, der vælger at deltage i Royal Run. Det bliver en folkefest, siger Tetina Rix, formand for Vidar Motion Sønderborg. Hun skulle ikke selv have løbet, men skulle hjælpe med at skaffe 300-400 frivillige til eventet.

Startnumre overføres

Var man en af de 18.700 hurtige, der nåede at få et startnummer til Royal Run i Sønderborg, bliver nummeret automatisk overført til næste år. Ønsker man ikke at deltage i Royal Run 2021 kan man få sit startnummer refunderet inden 8. september 2020.

Royal Run løbes i de samme byer i 2021, som det var planlagt i 2020.

Artiklen er opdateret med en kommentar fra Kronprins Frederik.

Mest sete på tvsyd.dk
Resten af Danmark