TV der bevæger dig

COVID-19

Ruben har hjulpet strandede danskere i Peru - nu er der et særfly på vej

274 danskere er strandet i Peru, men med hjælp fra landsmanden Ruben Campana Hoe Christensen ser mange af dem nu ud til at kunne komme hjem.

Ruben Campana Hoe Christensen har arrangeret busser og fly til de strandede turister, så de kan komme mod hovedstaden Lima og med særfly hjem til Danmark. Foto: Ruben Campana Hoe Christensen.

I fem år har Ruben Campana Hoe Christensen fra Vejle boet i Peru med sin familie. Søndag den 22. marts lukkede myndighederne i det sydamerikanske land for al kommerciel flyvning. Det gjorde det svært for de danske turister i landet at komme hjem til Danmark, og derfor tvivlede Ruben Christensen ikke. Han handlede hurtigt.

- Det er mine landsmænd, så selvfølgelig vil jeg hjælpe, siger han til TV SYD fra en Skypeforbindelse.

Hjælpen ser nu ud til at komme inden for et par dage. Udenrigsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at man håber at sende et særfly mod Perus hovedstad torsdag den 2. april. Søndag aften var 274 danskere registreret i Udenrigsministeriets krisedatabase som strandet i Peru.

Læs også Peru lukket ned - nu hjælper Ruben strandede danskere

Busser og fly mod hovedstaden

Ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod, Soc. dem., er Peru et af de absolut vanskeligste lande at komme ud af for danske rejsende, og han understreger, at en del ting stadig skal falde på plads for at det lykkes med særflyvningen den 2. april.

Men Ruben Campana Hoe Christensen har i hvert fald gjort sit for at hjælpe de strandende danskere. Han har blandt andet hjulpet med at arrangere transport til hovedstaden for de danske turister, selvom det sydamerikanske land har givet udfordringer.  

- Peru er 30 gange større end Danmark, så der er store afstande, som har været en udfordring. Når der er så mange danskere, som skal hjem, så skal der en større koordination til, så jeg har hjulpet med at få busser og fly til at fragte dem til Lima, siger han.

Da Peru lukkede ned for at mindske spredningen af coronavirus, var Ruben Campana Hoe Christensen og andre danskere, der bor i landet, hurtige til at hjælpe de strandede danske turister. Vejlenseren startede en Facebook-gruppe, der kunne give nødvendig information til landsmændene fra Danmark, og det har nu båret frugt.

Har man fået hjælp af Ruben Campana Hoe Christensen med transporten mod hovedstaden Lima, men endnu ikke købt en flybillet til særflyet hjem til Danmark, kan billetterne købes her.

Desuden lyder opfordringen fra Udenrigsministeriet, at man takker ja til tilbuddet om at booke billet til et andet fly mod andre europæiske lande, hvis man ikke har fået en plads på særflyet torsdag den 2. april.

Mest sete på tvsyd.dk