Så er vaccinen på Endelave

Torsdag morgen klokken 8.20 er Endelave-færgen afgået fra Snaptun med en ganske særlig last, nemlig med corona-vaccine til 50 øboere på Endelave, der i formiddag skal have deres første stik i skolens gymnastiksal.

Færgen med vaccinen er i havn klokken 09.30, og klokken 11 begynder vaccinationerne. Man regner med at have vaccineret alle i målgruppen på et par timer.

- Vi er meget glade for, at vaccinationerne kan foregå herovre, så øboerne ikke behøver stresse over at skulle ind på fastlandet, fortæller Bente Skovgaard, der er konsulent i Foreningen Endelave Skole. Sammen med øens læge, sygeplejerske og plejepersonale har hun sørget for, at skolen, som for øjeblikket er lukket ned for aktiviteter på grund af coronaen, står klar til formålet.

Øens beboere er glade for, at de ikke behøver at forlade øen for at blive vaccineret. 

Det samme er Horsens-borgmester Peter Sørensen, (S):

- Det er vigtigt, at de mest udsatte beboere på Endelave, som i første omgang vaccineres, ikke behøver at løbe en eventuel smitterisiko ved at skulle sejle ind til fastlandet, men kan blive på deres ø i trygge omgivelser, siger Peter Sørensen.

Det bliver Lis Frederiksen - den ene af øens to læger - som giver øboerne deres første stik med hjælp fra sygeplejerske Camilla Buhl.

Målgruppen er i første omgang ø--boere på 65 og derover, som får praktisk hjælp og personlig pleje, og folk med kroniske sygdomme samt udvalgte pårørende til personer med øget risiko for et alvorligt forløb ved covid-19.

Desuden vaccineres personer på øen, der varetager kritiske funktioner - på Endelave er det en læge, en sygeplejerske og fire social- og sundhedshjælpere.