Sådan er reglerne for at rejse ind i Danmark fra et karantæneland

Fra midnat skal udlændinge fra karantænelande eller bestemte regioner atter have et anerkendelsesværdigt formål for at komme til Danmark.

Opdateret efter fredagens corona-pressemøde, hvor der kom informationer om, at personer fra højrisikolande skal kunne fremvise en negativ coronatest, der er under 72 timer gammel, når de passerer grænsen med et anerkendelsesværdigt formål.

Hvis man som udlænding fra et “orange” land eksempelvis skal på højskole i Danmark eller fragte gods ind i sin lastbil, får man ikke de store problemer med at krydse den dansk-tyske grænse fra og med midnat natten mellem fredag og lørdag. Begge dele er nemlig at betragte som anerkendelsesværdige formål ifølge Rigspolitiet.

Men kan man ikke nikke ja til mindst et af punkterne på nedenstående liste, når man begiver sig mod Danmark, så er landet lukket for indrejse.

Reglerne gælder dog ikke personer fra den nordligste tyske delstat Slesvig-Holsten, Norge, Estland, Finland og Grækenland samt dele af Sverige. De må fortsat uhindret rejse ind i landet.

Folk fra alle andre steder i verden skal dokumentere deres formål med rejsen. 

Personer fra højrisikolande skal desuden kunne fremvise en negativ coronatest, der er under 72 timer gammel, når de passerer grænsen med et anerkendelsesværdigt formål. Der bliver gjort undtagelser for grænsependlere.

Herunder er listen over anerkendelsesværdige formål:

Anerkendelsesværdige formål

Udlændinge må også gerne bruge Danmark som transitland, hvis de:

  • rejser gennem Danmark for at holde ferie uden for Danmark
  • rejser gennem Danmark med et anerkendelsesværdigt formål uden for Danmark
  • rejser gennem Danmark som en del af deres hjemrejse