TV der bevæger dig

COVID-19

Sådan fungerer et byrådsmøde, når man ikke må mødes

Mødelokaler og kontorer blev taget i brug for at holde afstand til hinanden, da Aabenraa Kommune afholdt byrådsmøde onsdag aften.

01:06

Intet er, som det plejer i disse dage, men hverdagen fortsætter, og det gør den også i landets kommunalpolitik.

Hos Aabenraa Kommune blev onsdagens byrådsmøde afviklet lidt anderledes end normalt. De 31 byrådsmedlemmer ankom til rådhuset på forskellige tidspunkter og var forinden blevet tildelt fire forskellige indgange for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.

I stedet for i byrådssalen sad lokalpolitikerne hver for sig i mødelokaler og kontorer rundt omkring på rådhuset. Fra byrådssalen styrede borgmester Thomas Andresen, (V), slagets gang, og selvom han synes, det var en underlig fornemmelse, så synes han godt om dagens byrådsmøde.

- Jeg synes faktisk, vi har haft en god dialog og en god debat. Det er vigtigt, for i aften var det nogle vigtige punkter, vi havde på. Jeg tænker et eller andet sted, at man aldrig nogensinde må betvivle, at alle har haft mulighed for at komme til orde, og det har mødet her til aften bevist, at det godt kan lade sig gøre, sagde han til TV SYD.

Forpligtigelse over for demokratiet

I byrådssalen var stolene trukket længere fra hinanden, så alle kunne holde afstand, men valget faldt på enkeltmands rum, og med den beslutning mener borgmesteren også, at kommunen viser, at det er vigtigt at tage anbefalingerne fra myndighederne alvorlige.

- Der må aldrig herske tvivl om, at vi tager det meget alvorligt det her med at holde afstand – hele smittesituationen vi er i, sagde Thomas Andresen og tilføjede også, han som borgmester havde valgt, at mødet skulle være på rådhuset og ikke digitalt fra hjemmene.

- Vi har en forpligtigelse til at holde de demokratiske processer kørende. I sidste ende drejer det sig om, at teknikken skal fungere i hjemmene, og dermed sikre at et byrådsmedlem ikke ryger af, så vi ikke oplever, at han eller hun ikke har været med til at træffe de beslutninger, som er blevet truffet i dag i byrådssalen.

Mest sete på tvsyd.dk