Se de nyeste tal: Smitten stiger fortsat i den hårdest ramte kommune

Smitten stiger fortsat i Fredericia Kommune. Se de nyeste smittetal for Syd- og Sønderjylland her.

Mandag er der 293 coronasmittede i Syd- og Sønderjylland. Det er tre færre end søndag.

Det viser de nyeste smittetal fra Statens Serum Institut.

Smitten er steget i Fredericia, Varde, Kolding, Vejen, Sønderborg, Aabenraa og Tønder Kommuner sammenlignet med tallene fra søndag.

Størst er stigningen i Fredericia Kommune, hvor tallene søndag lød på 58 smittede - tallene for i dag viser, at der den seneste uge er konstateret 69 smittetilfælde svarende til 135 smittede per 100.000 indbyggere. Det betyder samtidig, at Fredericia er en af de hårdest ramte kommuner i Danmark lige nu. Kommunen ligger nummer seks over kommuner i Danmark med flest smittede. Øverst ligger Ishøj Kommune med 254 smittede per 100.000.

Fredericia Gymnasium tegner sandsynligvis for en stor del af de smittede. Her oplyser rektor Poul Erik Madsen mandag, at der i alt er smittet 31 elever og lærere på gymnasiet. Det har ført til, at samtlige elever og lærere er sendt hjem og gennemfører fjernundervisning.

Ifølge Fredericia Dagblad er der også konstateret smitte hos otte elever på IBC Lillebælt, og fire klasser er sendt hjem. Nogle af eleverne har angiveligt været til samme fest som de smittede fra Fredericia Gymnasium i forrige weekend, hvor der formentlig skete smittespredning.
 

I Billund og Haderslev er tallene uændret i forhold til søndag.

I Esbjerg, Fanø, Vejle, Hedensted og Horsens Kommuner er antallet af smittede dog faldet sammenlignet med søndagens tal. Med undtagelse af Hedensted Kommune ligger de nævnte kommuner dog stadig over bekymringsgrænsen på 20 smittede per 100.000 indbyggere.

I alt er der på landsplan registreret 418 nye smittetilfælde, 75 indlagte og to døde siden søndag.

Mobilbrugere: Se tallene ved at trykke på en kommune. Computer-brugere: Se tallene ved at føre musen hen over en kommune.