Skole og børnehave ramt af corona-udbrud

121 børn, lærere og pædagoger sendt hjem efter corona-udbrud i Jelling.

I Vejle Kommune stiger smittetallet. Søndag nåede 31,2 tilfælde pr. 100.000 indbyggere.

I weekenden er det især Jelling, der er blevet ramt.

Et barn i daginstitutionen Mariehaven, en lærer og to elever på Bredagerskolen og nogle forældre er konstateret smittet med covid-19.

Smitten i Jelling betyder, at 87 elever i 7. årgang og tre medarbejdere på Bredagerskolen er sendt hjem. I daginstitutionen Mariehønen er 26 børn og fem medarbejdere sendt hjem. Det oplyser Vejle Kommune mandag formiddag.
 
Vejle Kommunes Sundhedsberedskab har holdt møde her til morgen, og der er taget kontakt til Handelsstandsforening, seminaret og Kongernes Jelling for at bede dem om at være opmærksomme på smitten med corona.
 
Også Jelling Sportsforening bliver kontaktet og bedt om at overveje, om aktiviteter skal aflyses de næste 14 dage. Generelt beder sundhedsberedskabet både borgere og foreninger  i Jelling om at overveje, hvilke arrangementer der skal aflyses i den kommende tid for ikke at brede smitten videre.

Region Syddanmarks testbiler har været i Vejle by i weekenden, hvor rigtigt mange lod sig teste. I dag mandag er der stadig en testbil på Banegårdspladsen 9-17.
 
Region Syddanmark har lovet Vejle Kommune, at de i morgen tirsdag vil forsøge at sende en testbil til Jelling, så borgere uden symptomer får mulighed for at blive testet.  
Tid og sted oplyses senere på kommunens og regionens hjemmesider.