TV der bevæger dig

COVID-19

Skoleleder: Slap af med lektierne og grib roen og de fælles oplevelser

- Vi taler jo alle sammen om, hvor travl og hvor stresset en hverdag vi har, hvorfor prøver vi så at fastholde tingene ved at tæppebombe familierne med en masse krav, spørger Steffen Lawaetz.

Foto: Privat

Steffen Lawaetz er til daglig skoleleder for 1600 elever og 250 ansatte på Urbanskolen i Esbjerg. Han understreger, at det selvfølgelig er vigtigt, at skolerne passer deres undervisningspligt.

Men måske er tiden også til at slappe lidt af i forhold til lektiemængde og de forventninger, der bliver stillet, mener han.

- Vi taler jo alle sammen om, hvor travl og hvor stresset en hverdag vi har, hvorfor prøver vi så at fastholde tingene ved at tæppebombe familierne med en masse krav?

- Vi burde i stedet se på, at det også er en gave for mange familier, at den her tid giver nogle muligheder for at være sammen, fortæller Steffen Lawaetz.

Læs også Drop lektierne lidt: Mette kører rundt og vinker til sine elever

Brug tiden til ro

Opfordringen til at slappe lidt af har skolelederen skrevet på Urbanskolens Facebookside, og budskabet er også, at elever og forældre ikke skal være så bange for, hvad der bliver tabt af manglende pensum og læringsmål.

For den tid, som vi befinder os i lige nu, giver nogle helt andre muligheder, som det gælder om at få det bedste ud af. 

- Coronatilstanden giver os tid. Oven i købet børns tid som kan bruges sammen med far og/eller mor. Lad os bruge den til ro og små fælles oplevelser. 

- Tal om det I oplever. Det er der masser af læring i, som er noget helt andet end det, vi gør hver eneste dag i skolen, skriver Steffen Lawaetz.

Opslaget har resulteret i masser af kommentarer. Nogle bliver provokeret, men ifølge Steffen Lawaetz er langt de fleste positive.

Se opslaget her:

Mest sete på tvsyd.dk