TV der bevæger dig

COVID-19

Slagteri er tilbage i fuld produktion

På Danish Crowns slagteri i Skærbæk har man nu travlt med indhente sidste uges mistede slagtninger.

Danish Crown i Skærbæk slagter søer til videre forarbejdning i Tyskland.

Tirsdag morgen slagtes der søer på livet løs på Danish Crown i Skærbæk ved Tønder. Slagteriet og de 80 medarbejdere er tilbage i fuld produktion.

Læs også Tysk coronaudbrud sender sønderjyske slagteriarbejdere hjem

I sidste uge mistede slagteriet to produktionsdage på grund af et større coronaudbrud på det tyske slagteri, der aftager sokroppene fra Skærbæk til videre forarbejdning.

På få dage er det imidlertid lykkes medarbejderne i Danish Crowns salgsafdeling at finde andre afsætningskanaler, så slagteriet i Skærbæk igen kan aftage søerne fra landmændene.

- Derfor knokler vores slagtere i Skærbæk nu med at få indhentet den produktion, som vi mistede mandag og onsdag i sidste uge, hvor der kun blev slagtet tirsdag på grund af Kristi Himmelfartsfri i slutningen af ugen, siger Danish Crowns pressechef, Jens Hansen, til TV SYD.

Det er endnu uklart, hvornår produktionen hos Westcrown i Tyskland bliver normaliseret. Ledelsen er i tæt dialog med de tyske myndigheder, og gør alt hvad der er muligt for at få genoptaget produktionen. Danish Crown ejer halvdelen af Westcrown.

Mest sete på tvsyd.dk