Slesvig-Holsten bliver orange: Alle rejser til Tyskland frarådes

Udenrigsministeriet fraråder nu også rejser til Slesvig-Holsten. Det betyder, at du ikke bør tage over grænsen til Tyskland uden at have et anerkendelsesværdigt formål.

Udenrigsministeriet fraråder nu rejser til hele verden, bortset fra to svenske regioner.

Det viser Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Også rejser til Slesvig-Holsten frarådes, og dermed er hele Tyskland gået fra gul til orange i Udenrigsministeriets kort over lande, som ministeriet fraråder rejser til. Tyskland er dermed blevet et karantæneland.

Det betyder, at tager du til Tyskland uden at have et anerkendelsesværdigt formål, opfordrer sundhedsmyndighederne dig kraftigt til, at du går i 14 dages selvisolation, når du igen er i Danmark. Derudover har flere virksomheder meldt ud, at ansatte skal i selvbetalt isolation, hvis de tager til et land, hvor det bliver frarådet at rejse til.

Indtil nu har Slesvig-Holsten været åbent, fordi smittetallet over de sidste 14 dage har holdt sig under 30 smittede per 100.000 indbyggere, som er Udenrigsministeriets lukningsgrænse. Det har dog ændret sig i løbet af den seneste uge, og smittetallet per 100.000 i løbet af de sidste 14 dage er nu steget til 31,1.

Undtagelse for beboere i grænselandet

Fra på lørdag gælder det, at det ikke længere at muligt at rejse ind i Danmark fra Slesvig-Holsten, medmindre du har et anerkendelsesværdigt formål såsom arbejde eller familie i Danmark. 

Bor du i grænselandet er der dog en undtagelse. Hvis du bor i Slesvig-Holsten kan du tage til Danmark uden et anerkendelsesværdigt formål, hvis du i stedet har en negativ coronatest, der er taget senest 72 timer før, du rejser ind i Danmark. Den samme regel gør sig gældende for Danmarks andre grænseregioner i Norge, Skåne, Halland og Bekinge. 

Hvis du allerede opholder dig i Slesvig-Holsten, kan du blive til din ferie er slut. Tyskland og Slesvig-Holsten kan først komme ud af Udenrigsministeriets orange kategori igen, hvis smittetallet falder til under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge set som et gennemsnit over 14 dage.

Tyskland kan vælge at lukke for danskere

Siden den 23. september har indrejsende fra Region Hovedstaden blandt andet skulle i fjorten dages karantæne, hvis de valgte at rejse til Tyskland. Det skete, fordi der var flere end 50 smittede per 100.000 indbyggere per uge i regionen, og Tyskland derfor betegner Region Hovedstaden som en risikozone. 

Det gælder dog endnu ikke for de andre regioner i Danmark, selvom incidenstallet for hele Danmark tirsdag var 74 smittede per 100.000 indbyggere per uge over de sidste 14 dage. Dermed overskrider Danmark Tysklands lukningsgrænse ved 50 smittede per 100.000 indbyggere per uge, og Tyskland kan vælge at stramme restriktionerne for danskere, der rejser ind i Tyskland.