Smitte er steget med 200 tilfælde på en uge

Antallet af smittede over den seneste uge når i dag 729. Det er det højeste antal smittede i TV SYDs sendeområde siden covid-19 kom til Danmark - samme tendens på landsplan.

For præcis en uge siden lød smittetallet på 530 i de 14 kommuner, som TV SYD dækker, men i dag er det tal 729. Det er altså en stigning på 200 personer, der den sidste uge er testet positiv.

Det går den forkerte vej i de tre kommuner, der grænser op til Tyskland, hvor Aabenraa har fået otte flere smittede siden i går. Med den stigning er Tønder, Aabenraa og Sønderborg kommuner nu alle i top fem over kommuner i sendeområdet med de højeste incidenstal. 

Tal fra Statens Serum Institut

 

Billund og Fanø falder som de eneste

De fleste af kommunerne i TV SYDs sendeområde stiger med alt fra et enkelt til en håndfuld tilfælde, hvis man sammenligner med gårsdagens tal. 

Horsens har igen i dag 47 smittede over den seneste uge.

På Fanø er der nu en enkelt person, der er blevet testet positiv indenfor den seneste uge. Det halverer kommunens incidenstal til 28,7 smittede pr. 100.000 indbygger. 

Den anden kommune, hvor smitten er faldet, er Billund. Her har man i en lang periode bevæget sig mellem 22-27 smittede. I dag er smitten på 22 positive tests indenfor en uge - det er to færre end i går.  

Fredericia bryder med stabil periode

Fredericia Kommune har i lang til haft et smittetal på omkring 15. Men nu går den ikke længere. Smitten er for første gang i ni dage oppe på 20 smittede over en uge. Kommunen ligger derfor lige under grænsen for en mørkere nuance på Statens Serum Instituts kort med et incidenstal på 39,1. Farven ændrer sig ved 40 smittede pr. 100.000 indbygger.

Du kan finde dagens smittetal i din kommune herunder:

Ny rekord på landsplan

1353 er det højeste antal, der er testet positive med covid-19 i Danmark indenfor et døgn, siden smitten brød ud. 

På nuværende tidspunkt er 169 personer indlagt, hvoraf 22 er på intensiv og 14 er i respirator. Fire personer er døde siden i går.